Prof. univ. dr. Georgeta Pânișoară, specialist în parenting, a vorbit, în cadrul emisiunii De Ce Citim, despre un fenomen întâlnit în rândul tinerei generații: bullyingul. În acest sens, a oferit și câteva sugestii pentru ca părinții să-și poată ajuta copiii să prevină acest fenomen.
Cei care asistă la fenomenul de bullying (în calitate de martori) nu intervin foarte mult. Măcar am putea să-i învățăm pe copii, nu să intervină direct pentru că ar putea intra ei în pericol și atunci nu ar fi bine deloc pentru ei, nu se știe niciodată în ce evenimente intră sau nu intră. Este foarte important să-i învățăm să nu intre în pericol. Însă, dacă suntem în spațiul școlii, de exemplu, e bine să-i învățăm să ceară ajutor la un adult, la un profesor.
Ce facem în cazul în care politica școlii nu este vizibil orientată spre a rezolva astfel de lucruri? Va fi acuzat tot martorul/ spectatorul (cel care este de față când se produce fenomenul de bullying) că se bagă unde nu trebuie și atunci va fi blamat tot cel care cere ajutor. Trebuie să avem o politică clară: zero bullying la noi în școală și atunci să știe că este sigur să ceri ajutor. (…)
Statisticile din Statele Unite arată că situațiile de bullying au loc pe scări și pe holuri. Nu sunt chiar în clasă unde sunt colegii, pot să mai spună „lasă-l în pace” . Chiar dacă în filme apar multe evenimente în spațiul curții școlii, procentul e cel mai mic 10-15-20%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News