Ne-am obișnuit să mergem la supermarket pentru a cumpăra orice: de la pâine și-o apă până la rechizite școlare.
Măcar în criză când, până la urmă trebuie să ne ajutăm între noi, putem cumpăra de la magazinele din colț. Desigur... câte au mai rămas că le-a distrus Băsescu pe majoritatea în anii 2000-2001, făcând loc hipermarketurilor care nu au fost construite la periferie, ci în absolut în toate colțurile orașelor. (Ca să știm și pe cine înjurăm când stăm ore întregi în trafic).
Am fost ieri să caut o librărie, în București, undeva pe lângă bulevardul Uverturii, Militari, să iau un cadou pentru un copil de șapte ani. Nu a trebuit să merg prea mult prin cartierul în care stau până am găsit una. Era deschisă în treia zi de Paști.
Desigur, aveam varianta să intru în orice supermarket, dar am zis că este mai sigur, din punct de vedere al infectării cu coronavirus, să aleg un loc mai puțin frecventat și cât mai aproape de casă. Nu era nimeni în librărie. Doar un unicorn gonflabil agățat sus de ușă, care se clătina în bătaia vântului, îți arăta că magazinul este deschis.
Am intrat. Avea o groază de produse pentru copii - de la ghiozdane, la tot felul de instrumente de colorat și alte lucruri utile elevilor până la dulciuri, clor și apă.
”Cum merge vânzarea de când cu coronavirusul?”, l-am întrebat.
”Prost... abia așteptăm să se deschidă școlile”, mi-a spus bărbatul care avea acasă doi copii.
Când școlile erau deschise, librăria de la colț era plină de elevi de toate vârstele. Acum nu mai e nimeni.
Dacă tot trebuie să stea acasă, puteți să le faceți viața mai frumoasă copiilor cu instrumente interactive, care să le umple timpul. Pentru asta nu este nevoie să mergeți la supermarket! Librăriile din colț vă așteaptă și găsiți o gamă largă de produse, la prețuri rezonabile. În plus, sunteți doar dumneavoastră și vânzătorul, nu este ca la supermarket unde clienții suflă unul în ceafa celuilalt, neținând cont de distanțarea socială, unde riscul infectării cu coronavirus este deosebit de mare.
Cât despre apă, pâine, hârtie igienică, săpun, fructe, legume și alte alimente necesare, acestea pot fi cumpărate tot de la magazinele din colț. Nu mai stați inutil la coadă la supermarket, câștigați o groază de timp, la preț nu este vreo diferență colosală și găsiți destule produse bune. Și vă veți simți mai util când veți ști că ați ajutat un mic întreprinzător să-și susțină ”afacerea” pe timp de criză. Mult spus afacere... să-și păstreze acea slujbă decentă care îl ajută să le pună copiilor o pâine pe masă. E important ca, măcar pe timp de criză, să susținem și micile magazine din colț. Câte au mai rămas din ele...
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu
de Anca Murgoci