Unde va ploua în weekend. Elena Mateescu, ANM: Ne așteptăm la ploi care vor avea caracter torențial

Unde va ploua în weekend. Elena Mateescu, ANM: Ne așteptăm la ploi care vor avea caracter torențial / Foto: Pixabay
Unde va ploua în weekend. Elena Mateescu, ANM: Ne așteptăm la ploi care vor avea caracter torențial / Foto: Pixabay

Elena Mateescu, directorul ANM, a spus cum va fi vremea în acest weekend, dar și la începutul săptămânii următoare.

Vremea rămâne schimbătoare. În sudul țării temperaturile cresc în weekend, dar în restul zonelor sunt așteptate noi precipitații. Elena Mateescu, directorul ANM, a intervenit în direct la Antena 3 CNN și a explicat în ce zone ale țării va ploua în continuare.

"Regimul de temperaturi va crește în următoarele zile. Mâine de pildă vom avea temperaturi apropiate de 34 de grade în Oltenia, Muntenia și în Banat, temperaturi de până la 25 de grade în partea de nord-vest a țării, respectiv în Maramureș. Duminică vorbim de temperaturi de până la 36 de grade, în special în Oltenia Muntenia, sudul Moldovei și al Banatului, acolo unde, la nivel local, vom consemna aceste valori ce caracterizează o vreme caniculară, cu un indice de temperatură-umezeală peste gradul critic de 80 de unități.

VEZI ȘI: Urmează două săptămâni cu temperaturi sub normalul perioadei. Vremea pe o lună 31 iulie - 28 august

Elena Mateescu, ANM: În nordul Moldovei vom avea doar 22-23 de grade

Și debutul săptămânii va fi în aceeași notă pentru că vorbim deja despre temperaturi de 34 de grade, tot în sudul Munteniei și al Olteniei, în timp ce în nordul Moldovei, de pildă, vom avea doar 22-23 de grade, dar, așa cum spuneam, ne așteptăm mai ales duminică ca în partea de vest, centru și nord a țării să avem perioade de instabilitate atmosferică, caracterizate prin ploi care vor avea caracter torențial, pe intervale scurte de timp vor putea de păși local 20-25 de litri pe metru pătrat, izolat 35-40 de litri pe metru pătrat și vor fi și condiții de grindină și chiar și ziua de luni va aduce, în special în jumătatea de est și în zonele montane, înnorări accentuate, cantități de precipitații importante și nu în ultimul rând, intensificări ale vântului care pot lua local aspect de vijelie", a spus Elena Mateescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel