Undele radio "extraterestre" trimise pe Pământ la fiecare 20 de minute

Fenomen RAR! Un meteorit a lovit România / Sursa: Freepick
Fenomen RAR! Un meteorit a lovit România / Sursa: Freepick

Un student a descoperit unde radio misterioase care au fost lansate spre Pământ cu o regularitate uimitoare - astronomii nu exclud nimic, misterul lăsându-i uimiți.

Obiectul care a fost descoperit pentru prima dată de un student pe nume Tyrone O'Doherty în Australia de Vest, ar fi eliberat explozii gigantice de energie de trei ori pe oră cu o regularitate uimitoare.

Oamenii de știință spun că este "complet neașteptat". Radioastronomul Natasha Hurley-Walker care a condus un studiu asupra fenomenului, a declarat:

"A fost destul de înfricoșător pentru un astronom, pentru că nu se cunoaște nimic pe cer care să facă așa ceva. Și este foarte aproape de noi, la aproximativ 4.000 de ani-lumină distanță.

"Este în curtea noastră galactică".

Astronomii au speculat că obiectul care are un câmp magnetic enorm, ar putea fi o stea neutronică sau o pitică albă. Orice ar fi, acesta se rotește atât de repede încât Pământul primește o explozie de radiații în mod regulat, timp de ore sau săptămâni întregi, înainte de a dispărea și reapare din nou.

Ce înseamnă mâncatul emoțional? Mihaela Bilic: De câte ori vă dați seama că mâncați fără să vă fie foame, întrebați-vă ce vă lipsește

"Faptul că se repetă atât de regulat înseamnă că este foarte probabil să fie un obiect rotativ", a declarat radioastronomul Natasha Hurley-Walker, care a condus un studiu asupra obiectului.

Steve Chien, șeful departamentului de inteligență artificială de la NASA-JPL, a declarat pentru The Daily Star că astfel de semnale radio sunt de mare interes pentru oamenii de știință din domeniul spațial din cauza potențialelor lor conexiuni extraterestre.

"Sunt unii oameni care cred că este vorba de semne ale unei civilizații extraterestre care se îndreaptă spre noi. Tot ce aș putea spune în această privință, pentru că nu sunt astrobiolog, este că aceasta este o explicație și nu cred că o putem exclude. Dar este aceasta cea mai probabilă explicație? Acesta nu ar fi consensul comunității științifice. Este interesant pentru că învățăm în mod constant lucruri noi despre univers și, nu se știe niciodată, asta aș spune eu."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel