Gospodinele și bucătarii inventează, deseori, diverse trucuri în bucătărie, pentru ca mâncarea să fie mai gustoasă și delicioasă.
Unii bucătari adaugă oțet în apă atunci când fierb cartofii. Să vedem care este motivul pentru care unui bucătari recurg la acest truc.
De ce se adaugă oțet în apa în care fierb cartofii? Adăugând oțet în apă, cartofii nu se vor lipi de cuțit, atunci când vor fe tocați pentru diferite salate.
O lingură sau două de oțet de 9% sunt suficiente pentru doi litri de apă. Algoritmul acțiunilor este următorul: așteptați până fierbe apa, adăugați oțetul și abia după aceea puneți cartofii în oală.
Multe persoane iubesc piureul de cartofi, de aceea acest fel de mâncare este des prezent pe mese.
Secretul este simplu: piureul de cartofi este gustos, sățios, prietenos cu bugetul și se potrivește bine cu carne, pește și legume.
Cu toate acestea, pentru ca piureul să nu fie perceput ca un fel de mâncare banal, bucătarii francezi au avut ideea să adauge un produs simplu, care transformă cartofii fierți într-o operă de artă culinară.
Interesant este că acest ingredient „secret” poate fi achiziționat din orice magazin. Vorbim despre brânză. Mai mult, puteți alege tipul care vă place mai mult. Mâncarea va fi în minunată.
Ingrediente:
cartofi - 1 kilogram,
lapte - 1 pahar,
unt - 50 de grame,
brânză - 100 de grame.
sare - după gust.
Fierbeți cartofii în apă clocotită cu sare, scurgeți lichidul și pasați-i. Adăugați laptele și untul. Este important ca laptele să fie fierbinte, iar untul să aibă un conținut ridicat de grăsimi pentru a-i da preparatului o aromă cremoasă.
Salată uimitoare de iarnă din ingrediente simple: dispare în câteva secunde de pe masă
Acum adăugați puțin ingredientul "secret" - brânza. În funcție de preferințe, completați rețeta cu parmezan, brânză elvețiană Emmental sau chiar brânză franceză Roquefort.
Știați că puteți fierbe cartofii de două ori mai repede decât de obicei? Pentru asta veți avea nevoie de un produs care se află în absolut orice frigider, spun bucătarii.
De altfel, trucurile culinare sunt rezultatul experienței practice a bucătarilor. Un astfel de sfat nu apare degeaba.
Despre ce e vorba? Despre unt. Când apa în care se află cartofii începe să farbă, puneți o bucată de unt. La suprafața apei se va forma o peliculă, care va provoca cartofii să se gătească mai repede.
Dacă nu ați încercat încă un astfel de truc culinar, adăugați unt sau ulei când gătiți cartofi. Economisiți-vă timpul și folosiți-l pentru a face, spre exemplu, și o salată. Poftă bună!
Cartofii prăjiți sunt o mâncare extrem de simplă și sățioasă. Pentru a obține un preparat gustos și aromat, este suficient să tai cartofii, să-i pui într-o tigaie cu ulei și să aștepți până când, pe suprafața cartofilor, apare o crustă aurie.
Cu toate acestea, această procedură simplă de gătit are un dezavantaj serios: va trebui să prăjești cartofii destul de mult timp.
Poți, desigur, să dai focul la maximum, dar există riscul să arzi pur și simplu cina. Prin urmare, este mai bine să alegi o altă strategie pentru a grăbi pregătirea cartofilor.
Dorada în crustă de migdale. Surprinde-ți familia cu o mâncare originală și delicioasă
Care este secretul? Această metodă interesantă a fost folosită de bucătarii profesioniști, care sunt adesea nevoiți să economisească timp, demonstrând o viteză mare de lucru în unitățile alimentare.
Înainte de a-i pune în tigaia fierbinte, cartofii se pun pentru 5 minute într-un castron cu apă fierbinte. După aceea, poți prăji ca de obicei cartofii.
Vei vedea, că feliile de cartofii se vor prăji mult mai repede, iar crusta aurie se va forma mai repede. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu