Unele gospodinele adaugă ulei atunci când spală hainele. Metoda la prima vedere pare greșită, dar să știți că funcționează.
Folosirea uleiului vegetal pentru haine pare o adevărată nebunie. Acest truc de-ale bunicii te va scuti însă de nevoia de a cumpăra produse din magazin.
Datorită utilizării frecvente, prosoapele albe devin rapid gri sau apar pete extrem de greu de îndepărtat. Puteți readuce prosoapele la aspectul inițial spălându-le cu ulei de floarea soarelui.
Pentru a pregăti un amestec minune aveți nevoie de:
5-6 litri de apă caldă;
2 linguri de ulei de floarea soarelui;
1 lingură pudră de muștar;
1 lingură de oţet.
Metoda 1. Mai întâi trebuie să pui apă într-o găleată cu capac. Temperatură apei trebuie să fie de 60 de grade. Apoi adăugați toate ingredientele: ulei de floarea soarelui, muștar și oțet.
Puneți prosoapele în soluție și închideți găleata cu un capac. Procesul de albire durează 12 ore. După ce timpul expiră, clătiți prosoapele de 4 ori, alternând apa rece cu cea caldă.
Elixir magic pentru creșterea și înflorirea orhideelor: iată cum trebuie să procedezi
Metoda 2. Pentru a prepara un amestec de albire, aveți nevoie de 3 litri de apă rece, 3 linguri de ulei de floarea soarelui, 3 linguri de detergent, 3 linguri de înălbitor și 3 linguri de bicarbonat.
Adăugați toate ingredientele într-un lighean, apoi puneți prosoape și lăsați-le peste noapte. Dimineața trebuie scoase și puse în mașina de spălat.
În nopțile caniculare toată lumea transpiră. Din păcate, și patul va rămâne murdar și urât mirositor. Tocmai din acest motiv, este necesar să reîmprospătați salteaua.
Reîmprospătați salteaua cu produse pe care le ai în cămară. Vă vom explica cum să faceți o soluție excepțională pentru a reîmprospăta salteaua.
Mai întâi, puneți două linguri de bicarbonat de sodiu într-un bol cu apă (aproximativ 500 ml). Adăugați apoi 25 de picături de ulei esențial de lavandă sau ulei de arbore de ceai.
Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru dezinfectarea și combaterea mucegaiului și a ciupercilor. Uleiul esențial de lavandă, pe de altă parte, dă un miros unic și vă ajută, de asemenea, să adormiți.
Cu o cârpă, înmuiată în soluția preparată, treceți peste saltea, apoi lăsați-o să se usuce. Vă poate ajuta și o sticlă cu pulverizator.
Saltelele sunt, de asemenea, un loc preferat pentru acarieni. Din acest motiv, folosirea unor trucuri pentru a-i elimina poate fi cu adevărat esențială. Mai întâi, ar trebui să folosiți un aspirator cu care veți aspira insectele și ouăle acestora.
Ulterior, presărați salteaua cu bicarbonat de sodiu și cu o perie distribuiți-i pe toată salteaua. Lăsați să acționeze câteva ore, apoi aspirați salteaua.
Patru plante frumoase pe care trebuie să le ai în casă: sunt ușor de îngrijit chiar și iarna
O altă modalitate de a face salteaua mai răcoroasă și și mai plăcută din punct de vedere estetic este să eliminați petele galbene de transpirație. Puteți folosi oțet: stropiți pata și lăsați oțetul să acționeze cel puțin zece minute. Apoi, presărați puțin bicarbonat de sodiu. Pata va fi îndepărtată!
Pe saltea pot apărea și altfel de pete. În acest caz, ar trebui să folosiți un alt truc: amestecați un pahar de apă oxigenată cu puțina sare și săpun de Marsilia. Aplicați pasta obținută pe pata de pe saltea. Lăsați să acționeze până când pasta se usucă, apoi eliminați reziduurile. Tamponați cu grijă cu o cârpă înmuiată în peroxid de hidrogen și după un timp veți observa rezultatul uimitor!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu