Ungaria se declară pregătită să aibă grijă de zeci de mii de potenţiali refugiaţi din Ucraina

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Gergely Gulyas a declarat că Ungaria este pregătită să aibă grijă de zeci de mii de potenţiali refugiaţi din Ucraina dacă va fi nevoie.

Ungaria este pregătită să aibă grijă de zeci de mii de potenţiali refugiaţi din Ucraina dacă va fi nevoie, a declarat miercuri Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, relatează Reuters, citat de Agerpres.

'Regulile privind azilul sunt clare, prima ţară sigură trebuie să ofere adăpost', a declarat oficialul ungar într-o conferinţă de presă, adăugând că interesul Ungariei este să se evite un război în disputa dintre Rusia şi Ucraina.

În acelaşi timp, comandantul forţelor armate ungare, generalul-locotenent Romulusz Ruszin-Szendi, a spus că armata este capabilă să garanteze securitatea locuitorilor Ungariei, a transmis MTI.

Făcând referire la o vizită recentă a sa la Washington, pentru discuţii cu generalul Mark Milley, şeful Statului Major al SUA, şeful forţelor armate ungare a precizat că la întâlnire s-au abordat 'toate scenariile posibile', de la cele mai puţin probabile la cel mai rău, şi că s-a făcut schimb de informaţii adunate de serviciile secrete ale celor două ţări.

Rusia a concentrat trupe în apropiere de graniţele Ucrainei, iar SUA au atras atenţia că Moscova pregăteşte un atac. Rusia neagă că ar plănui o invazie în Ucraina.

'Ruşii au capacitatea de a desfăşura un atac, Ucraina este capabilă să se apere, NATO poate proteja ţările membre, aşa că restul sunt chestiuni politice', a spus Ruszin-Szendi.

VEZI ȘI: Site-ul Ministerului Apărării din Ucraina a căzut. Cine este în spatele atacului cibernetic

Unele site-uri ale administrației ucrainiene au fost atacate de hackeri

Un atac cibernetic a lovit marți, 14 februarie, site-urile Ministerului Apărării și ale forțelor armate ucrainene, precum și site-urile a două bănci ucrainene, potrivit declarațiilor agențiilor guvernamentale ale țării. 

Nu a fost imediat clar cine a fost responsabil pentru incidentul cibernetic.

„Este prea devreme pentru a atribui” responsabilitatea, a declarat Victor Zhora, vicepreședinte al Serviciului de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecție a Informațiilor din Ucraina (SSSCIP) care investighează incidentul, pentru CNN.

Atacul cibernetic se suprapune cu presiunile Rusiei

Incidentul are loc în timp ce Rusia a adunat aproximativ 150.000 de soldați aproape de granița cu Ucraina, potrivit președintelui Statelor Unite ale Americii Joe Biden, și în timp ce oficialii americani avertizează că o nouă invazie rusă ar putea avea loc în orice moment. Rusia a negat că intenționează să invadeze Ucraina.

SSSCIP a identificat incidentul ca un DDoS, care inundă un site web cu trafic fals pentru a perturba accesul la acesta. Atacurile DDoS sunt relativ ieftine și ușor de realizat. Deși pot fi perturbatoare, nu sunt neapărat sofisticare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel