Atac armat în Ungaria, dejucat cu ajutorul SUA: Raid în Budapesta. Ar fi plănuit să lovească chiar mâine!

Podul Libertăţii - FOTO Florin Răvdan
Podul Libertăţii - FOTO Florin Răvdan

Ar fi fost dejucat un atac armat care ar fi fost planificat pentru 23 octombrie.

UPDATE: Răspunzând luni la o întrebare adresată de Index despre atacul armat planificat, centrul de informare guvernamental (KTK) a spus că, în weekend, serviciile maghiare au primit informații de la omologul lor din SUA că tinerii discutau într-un grup online despre o operațiune planificată care implică persoane protejate în viitorul apropiat.

De asemenea, s-a dovedit că fotografiile și informațiile împărtășite în acest forum în timpul monitorizării au relevat că tinerii care organizau acțiunea plănuiau să achiziționeze și să folosească arme.

„Având în vedere evenimentele internaționale din ultimele luni, când mai mulți politicieni de frunte au fost atacați cu arme, serviciile maghiare și Centrul Antiterorism acordă o atenție deosebită monitorizării acestor informații și luării măsurilor necesare” arată centrul de informare. 

--- 

Serviciile secrete americane au avertizat autoritățile ungare cu privire la o acțiune armată planificată pentru 23 octombrie în urmă cu aproximativ două săptămâni, au declarat pentru Telex surse diplomatice.

Se înțelege că serviciul de informații al SUA a furnizat autorităților maghiare informații obținute prin mijloace operaționale care indicau că anumite persoane ar putea pregăti o acțiune armată cu ocazia aniversării luptei ungare pentru libertate din 1956 (n.r. Revoluția Ungară din 1956).

Deși nu a fost încă confirmat oficial, Telex raportează că în cursul weekendului Centrul Antiterorism a reținut mai mulți de tineri într-un pub din Sectorul al XVI-lea din Budapesta. Bărbați și femei ar fi fost, de asemenea, arestați în timpul raidului. Alte surse vorbesc despre șase reținuți. 

Legătura cu SUA

Surse diplomatice afirmă că raidul are legătură cu indicațiile anterioare furnizate de SUA. 

Cu toate acestea, din câte se cunoaște în prezent, asupra tinerilor nu au fost găsite arme reale, ci doar arme de tip airsoft și cel puțin o armă dezactivată. Nu există informații cu privire la autoritățile maghiare implicate în acest caz. Sursa citată a reușit să contacteze proprietarul pub-ului ”Legenda”, locul unde a avut loc raidul. Acesta a spus că tinerii se îndreptau spre pub când au fost prinși chiar în afara acestuia. Ei văzuseră raidul din pub, dar nu știau ce se află în spatele raidului și nu au fost informați despre acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel