Ungaria blochează votul pentru următoarea tranşă a ajutorului militar de la UE pentru Ucraina

Ce va face Ungaria pentru a evita recesiunea. Sunt vizate companiile mari și medii
Ce va face Ungaria pentru a evita recesiunea. Sunt vizate companiile mari și medii

Statele membre ale Uniunii Europene au livrat Ucrainei în ultimele zile în jur de 220.000 de proiectile şi 1.300 de rachete, anunţă şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, după reuniunea miniştrilor apărării. 

Bruxellesul, a mai spus el, intenţionează ca numărul proiectilelor livrate anul acesta să depăşească un milion de unităţi. Potrivit Rador, la reuniunea de astăzi, miniştrii apărării nu au reuşit să tranşeze problema livrării următoarei tranşe a ajutorului pentru Ucraina, în valoare de 500 de milioane de euro.

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, a spus că spaţiul comunitar a reuşit să mobilizeze 10 miliarde de euro pentru a ajuta Ucraina din punct de vedere militar. 3,6 miliarde prin intermediul Fondului European pentru Pace, iar restul reprezintă fonduri alocate de industrie şi statele membre. Aceste fonduri s-au concretizat deja în contracte şi facturi ce vin dinspre statele membre. Însă votul pentru următoarea tranşă a ajutorului pentru Ucraina este blocat de Ungaria.

'Din nefericire, poziţia Ungariei nu este o aparenţă, ci o certitudine şi avem nevoie de unanimitate pentru acest vot. Dar vom rezolva situaţia pentru că nu avem voie să blocăm ajutorul pentru Ucraina.', a spus Borell.

Pentru moment, Ungaria este nemulţumită de listarea unei bănci maghiare alături de entităţile care au legături cu Rusia şi agresiunea acesteia. Este vorba de banca OTP, conform sursei citate.

Vezi și - Viktor Orbán: Ucraina nu poate câștiga războiul cu Rusia

Ucraina este incapabilă să câștige războiul cu Rusia, iar Occidentul, în loc să ajute la escaladarea conflictului, ar trebui să ceară o încetare imediată a focului și negocieri de pace pentru a preveni alte vărsări de sânge, a declarat premierul ungar Viktor Orbán.

Într-un interviu acordat Bloomberg, liderul ungar a numit războiul un eșec al diplomației care nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. El a cerut liderilor occidentali să înceteze să se concentreze pe cine a inițiat conflictul și să înceapă negocierile care ar putea aduce o nouă eră a securității europene.

„Poziția mea este că, privind realitatea, cifrele, împrejurimile și faptul că NATO nu este pregătită să trimită trupe, este evident că nu există nicio victorie pentru ucraineni pe câmpul de luptă”, a spus Orbán.

„Aceasta este poziția mea. Aceasta este întotdeauna sugestia mea pentru toată lumea: escaladarea ar trebui oprită și ar trebui să pledăm în favoarea păcii și a negocierii”, a adăugat el. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel