Ungaria caută să dea în judecată UE în legătură cu amenzile privind politica de migrație

Guvernul maghiar se pregătește să acționeze în judecată Comisia Europeană pentru recuperarea fondurilor pe care Budapesta le-a cheltuit pentru „protecția” la graniță împotriva migrației, a declarat astăzi un oficial de rang înalt.

Această amenințare este cea mai recentă evoluție în conflictul tot mai profund dintre UE și guvernul Ungariei privind politicile de imigrație și azil ale acestuia.

Ministrul ungar pentru Afaceri Europene a fost instruit să negocieze cu Comisia Europeană pentru a rezolva problema, care a dus la o amendă de 200 de milioane de euro pentru încălcarea regulilor blocului în ceea ce privește acordarea azilului.

Șeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban, Gergely Gulyas, a declarat într-o conferință de presă: „În ultimii ani, Ungaria a cheltuit o sumă echivalentă cu 2 miliarde de euro pentru protecția graniței externe Schengen, fără a primi nicio contribuție din partea Uniunii Europene."

„Dorim să recuperăm aceste cheltuieli prin mijloace legale, așa că suntem pregătiți chiar să dăm în judecată Comisia Europeană.”, a mai spus el. 

Pe lângă amenda de 200 de milioane de euro, Ungaria a fost de asemenea obligată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene să plătească un milion de euro pe zi până când politica sa privind refugiații și solicitanții de azil se aliniază cu legislația UE.

Ca răspuns la amenzi, Guvernul maghiar a amenințat că va oferi imigranților transport gratuit cu autobuzul de la granița sudică a Ungariei până la sediul UE de la Bruxelles, Comisia avertizând că o astfel de perspectivă nu va face decât să provoace represalii. 

Astăzi, Gulyas a clarificat că doar persoanele care au primit azil politic din partea Ungariei vor fi eligibile pentru călătoria gratuită.

„Imigranții ilegali nu vor intra în Europa prin Ungaria și granița sudică a Schengen”, a spus el.

„Celor care primesc azil politic conform procedurii legale și regulilor UE, și pe baza deciziei lor voluntare, li se oferă o călătorie gratuită până la Bruxelles.”, a continuat acesta. 

Ungaria are termen până marți, 17 septembrie, să plătească amenzile, potrivit Morningstaronline.co.uk

VEZI ȘI: UE, acuzată de dublu standard în privinţa migraţiei de către oficialii maghiari: Ungariei i-a fost aplicată "o gigaamendă" pentru că a împiedicat tentative de intrare ilegală https://www.dcnews.ro/ue-acuzata-de-dublu-standard-in-privinta-migratiei-de-catre-oficialii-maghiari-ungariei-i-a-fost-aplicata-o-gigaamenda-pentru-ca-a-impiedicat-tentative-de-intrare-ilegala_971459.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel