Ungaria înregistrează primul caz de variola maimuței

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Autoritățile din Ungaria informează că au detectat primul caz de variola maimuței.

Ungaria a descoperit primul său caz de variolă a maimuței, a anunțat marți medicul șef Cecília Müller.

„Variola maimuțelor a apărut și în Ungaria, boala africană rară a fost identificată la un bărbat de 38 de ani”, a spus Müller. Ea a adăugat că infecția se răspândește doar prin contact strâns și durează aproximativ două până la patru săptămâni, în special la pacienții cu sistemul imunitar compromis și la mamele însărcinate.

Epidemiologii sunt avertizați de mai multe zileidespre apariția bolii în Ungaria, care este asociată cu febră, dureri de cap, dureri musculare, ganglioni limfatici umflați și erupții cutanate asemănătoare varicelei. Cu toate acestea, virologii au mai subliniat că nu există motive de îngrijorare serioasă, deoarece această boală nu va deveni o pandemie.

Deocamdată, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu consideră posibil ca variola maimuțelor să devină o pandemie globală. Cu toate acestea, pentru a reduce răspândirea bolii, toată lumea este sfătuită să evite contactul strâns cu cei infectați sau care prezintă simptome sugestive de variola maimuței și să folosească prezervativul de fiecare dată când au relații intime, în conformitate cu regulile de igienă.

Celor cu suspiciune confirmată de variola a maimuțelor li se recomandă să se izoleze până când simptomele dispar, să acopere erupțiile cutanate și leziunile cutanate cu un bandaj ușor sau o cârpă și să se abțină de la contacte sociale, conform RMX.

Încă 71 de cazuri de variola maimuței au fost înregistrate în Marea Britanie

Alte 71 de cazuri de variola maimuței au fost identificate în Marea Britanie, a anunțat Agenția pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie (UKHSA). Numărul total de cazuri confirmate în Regatul Unit în ansamblu, începând cu 7 mai, este acum de 179. UKHSA nu a înregistrat alte cazuri în weekend.

Vestea după ce Irlanda și-a anunțat primul caz sâmbătă și o altă infecție suspectă. 

UKHSA a declarat că riscul pentru populație ”rămâne scăzut”, deoarece virusul, care este transmis prin contact fizic apropiat, nu se răspândește ușor, scrie Sky News (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel