Ungaria menţine interdicţia pe importul de cereale din Ucraina

FOTO: Freepik@ montypeter
FOTO: Freepik@ montypeter

Ungaria nu vrea să ridice interdicţia pe importul cerealelor ucrainene. 

Măsura excepţională de interzicere a importului de cereale din Ucraina în statele membre UE vecine trebuie menţinută - a declarat ministrul ungar al agriculturii, István Nagy, cu ocazia întâlnirii cu ministrul român al agriculturii şi dezvoltării rurale, Florin-Ionuţ Barbu, întrevedere ce a avut loc marţi, la Bucureşti. Potrivit unui comunicat remis de ministerul ungar, István Nagy a afirmat: "Trăim vremuri deosebite şi trebuie să găsim soluţii comune la provocările cu care ne confruntăm. Deoarece circumstanţele excepţionale care justifică interdicţia de import în UE persistă, intenţionăm să menţinem restricţiile de import pentru cerealele ucrainene".

Totodată, István Nagy a subliniat: "La fel ca România, permitem transporturile de tranzit. Nu dorim să facem rău Ucrainei, dar vrem să păstrăm competitivitatea fermierilor noştri". Ministrul ungar a evidenţiat că "vom proteja interesele fermierilor ungari prin toate mijloacele posibile. Trebuie să continuăm să asigurăm transportul cât mai rapid al cerealelor ucrainene în porturi, pentru ca ele să îşi găsească pieţele tradiţionale din Africa de Nord sau în Orientul Mijlociu" - a adăugat oficialul ungar, conform Rador.

István Nagy a explicat că preţurile de achiziţie din Ungaria sunt mai mici faţă de preţurile bursei, ceea ce provoacă dificultăţi semnificative producătorilor. Cumpărătorii stau în aşteptare, din această cauză piaţa a îngheţat. István Nagy a mai spus că producătorii trebuie să primească fonduri pentru a pregăti solul pentru toamnă şi pentru semănat. În această situaţie, le pot fi de ajutor împrumuturile cu dobândă subvenţionată - a precizat ministrul. István Nagy a precizat că marţi va discuta cu omologii săi bulgar şi slovac problema prelungirii interdicţiei privind importurile de cereale ucrainene.

În cursul întrevederii s-a discutat şi problema pestei porcine. Potrivit comunicatului, România a luat măsuri stricte pentru a limita răspândirea virusului pestei porcine şi a alocat fonduri semnificative pentru sprijinirea crescătoriilor de animale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel