Ungaria prelungește cu 6 luni plafonarea prețurilor la combustibili și alimente

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Guvernul maghiar a decis să prelungească măsurile „de protejare a populației”.

Guvernul Ungariei a decis să prelungească plafonarea preţurilor la combustibili şi alimentele de bază după 1 octombrie, când urma să expire această măsură, transmite Reuters.

Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, a anunţat sâmbătă că, tot pentru protecţia populaţiei împotriva scumpirilor, se va prelungi şi limitarea ratelor la creditele ipotecare, "cu cel puţin şase luni" faţă de termenul stabilit iniţial la sfârşitul anului. 

Benzinăriile din Ungaria nu mai acceptă prețurile plafonate

Comercianții cu amănuntul de carburanți din Ungaria cer încetarea plafonării prețurilor la combustibili. Eliminarea sa ar adăuga 2,5% la inflația din Ungaria, susține un analist. Plafonarea prețurilor carburanților în Ungaria și-a atins obiectivul, iar acum este necesar să fie desființată complet, a declarat secretarul general al Asociației Ungare pentru Uleiuri Minerale.

În timpul unui interviu, Ottó Grád a spus că „în ultimele 10 luni, măsura și-a atins scopul, așa că nu există altă alternativă, trebuie eliminată complet”.

Potrivit secretarului general, pierderile nu mai pot fi finanțate și există probleme de aprovizionare pe piețele interne și regionale, așa că consumul excesiv ar trebui redus cât mai curând posibil. El a adăugat că e de părere că eliminarea plafonului de preț va reduce cu siguranță cererea.

Aceeași părere a fost exprimată și de Gábor Egri, președintele Asociației Benzinăriilor Independente (FBSZ).

Viktor Orban vorbește despre părăsirea UE când Ungaria va cotiza cu mai mult decât primește

Prim-ministrul maghiar Viktor Orban a avut o discuție cu ușile închise cu membrii de partid din localitatea Kotcse, săptămâna trecută, unde au fost dezbătute mai multe subiecte de actualitate, potrivit Reuters și Europa Liberă.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a spus că, până la finalul decadei actuale, cele patru națiuni din Grupul de la Visegrad ar putea deveni contribuabili neți la bugetul Uniunii Europene, ceea ce ar trebui să ducă la o regândire a apartenenței la Uniunea Europeană. El a adăugat că, dacă apartenența la UE nu mai aduce beneficii Ungariei din 2030, atunci țara ar putea urma calea Marii Britanii și ar putea părăsi Uniunea. Orban a explicat și că a văzut „cât de eficient” a fost capitalismul de stat din China în 2010 și că ar vrea să vadă un astfel de sistem economic implementat și în Ungaria, acest concept fiind la baza așa-zisei politici economice pe care o are în plan.

Când vine vorba de Ungaria, premierul a spus că trebuie depuse toate eforturile pentru a spori populația țării și că vor urma noi măsuri de susținere a familiilor maghiare care vor fi anunțate în următoarele două săptămâni. În legătură cu războiul, acesta spune că știe că sunt slabe șansele ca Ungaria să poată bloca un nou set de sancțiuni aplicate Rusiei, însă perspectiva unui nou guvern în Italia îi dă speranțe în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel