Ungaria promite că va vota săptămâna viitoare ratificarea aderării Suediei la NATO

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Ministrul suedez al Apărării, Pal Jonson, a declarat marţi că salută vestea din partea parlamentului Ungariei, potrivit căreia Budapesta intenţionează să voteze săptămâna viitoare aderarea ţării nordice la NATO, scrie Reuters.

„Bineînțeles că salutăm acest lucru”, a spus el într-o conferință de presă.

Partidul Fidesz, aflat la guvernare, a propus ca parlamentul să voteze pentru ratificarea cererii Suediei de a adera la NATO pe 26 februarie, pe care partidul o va sprijini, a declarat marţi liderul grupului parlamentar Fidesz.

La începutul lunii februarie, partidul de guvernământ din Ungaria a boicotat o sesiune parlamentară extraordinară convocată de opoziție pentru a accelera aprobarea candidaturii Suediei la NATO.

Decizia a fost luată în ciuda prezenței ambasadorilor din țările NATO în tribuna parlamentară, în speranța de a convinge partidul Fidesz al premierului Viktor Orbán să își respecte promisiunea că cererea suedeză va fi aprobată ”cu prima ocazie posibilă”.

Astfel, Ungaria rămâne ultima țară NATO necesară pentru a aproba intrarea Suediei în alianță.

În schimb, Ungaria a cerut atunci ca prim-ministrul suedez Ulf Kristersson să viziteze mai întâi Budapesta înainte ca parlamentul să ia o decizie privind candidatura Stockholmului.

Săptămâna trecută, Kristersson a declarat că ar fi ”firesc” să viziteze Budapesta doar după o confirmare parlamentară din partea Ungariei, deoarece nu este nevoie de negocieri bilaterale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel