Ungaria se opune închiderii cerului deasupra Ucrainei și embargoului energetic asupra Rusiei

Sursă foto: Facebook Peter Szijjarto
Sursă foto: Facebook Peter Szijjarto

Péter Szijjártó, ministrul de externe de la Budapesta, a precizat că Ungaria se opune închiderii spațiului arian deasupra Ucrainei și embargoului energetic asupra Rusiei.

Ungaria s-a pronunțat împotriva creării unei zone de excludere a zborurilor deasupra Ucrainei și desfășurării acolo a forțelor de menținere a păcii. Autoritățile țării nu susțin introducerea unui embargou asupra resurselor energetice rusești.

Acest lucru a fost declarat de ministrul de externe Péter Szijjártó, relatează publicația Hirado.

Potrivit acestuia, introducerea unei zone de excludere a zborurilor deasupra Ucrainei va însemna un război aerian. De asemenea, ministrul vede un risc în trimiterea forțelor de menținere a păcii în Ucraina.

„Trebuie să evităm acest lucru. Interesul Ungariei este clar: Ungaria vrea să stea departe de acest război, vom adera la poziția comună a NATO și vom respinge propunerile care riscă să ducă fie la un război aerian, fie la un război prelungit pe uscat“, a spus Péter Szijjártó.

El a spus că țara sa nu va bloca furnizarea de arme către Ucraina de către alți membri ai UE, dar nu va face acest lucru ea însăși.

În plus, ministrul a vorbit împotriva sancțiunilor UE împotriva aprovizionării cu energie rusă, deoarece „amenință securitatea aprovizionării cu energie a Ungariei”, scrie BucPress.

Polonia acuză Ungaria de atitudine prietenoasă cu Rusia. Andrzej Duda refuză să se întâlnească cu omologul de la Budapesta

Contrar planurilor preliminare, președintele Ungariei nu se va deplasa la sărbătoarea programată pentru Ziua Prieteniei Polono-Maghiare.

János Áder era așteptat pe 23 martie 2022 în orașul polonez Bochnia, cu ocazia zilei de prietenie polono-maghiară, dar președintele Ungariei nu se va mai deplasa, programul său fiind anulat.

Portalul a fost informat de mai multe surse independente că statuia Sfintei Kinga, fiica Regelui nostru Béla Árpád, ar fi fost dezvelită de președintele Ungariei János Áder și președintele Andrzej Duda alături de primele doamne, dar organizatorii au anulat programul. Astfel, președintele ungar nu va mai călători în Polonia.

Din cauza poziției pro-ruse a Ungariei, Andrzej Duda nu a dorit să se afișeze în public alături de omologul său maghiar la un astfel de eveniment protocolar.

Atitudinea prietenoasă față de Putin a guvernului ungar a provocat și tensiuni serioase în Grupul de la Visegrád, scrie nepszava (citește AICIhttps://www.dcnews.ro/polonia-acuza-ungaria-de-atitudine-prietenoasa-cu-rusia-andrzej-duda-refuza-sa-se-intalneasca-cu-omologul-de-la-budapesta_862784.html).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel