Ungaria susține „ferm” aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a afirmat joi, la Budapesta, că Ungaria este un susținător ferm și necondiționat al aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Potrivit agenției de știri MTI, Szijjarto consideră că apartenența Moldovei la UE ar aduce beneficii blocului comunitar și i-ar spori competitivitatea.

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a afirmat joi, la Budapesta, că Ungaria este un susținător ferm și necondiționat al aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Potrivit agenției de știri MTI, citată de Agerpres, Szijjarto consideră că apartenența Moldovei la UE ar aduce beneficii blocului comunitar și i-ar spori competitivitatea.

În urma unei întrevederi cu vicepremierul moldovean Vladimir Bolea, Szijjarto a subliniat că poziția Ungariei este clară: fiecare potențial candidat trebuie evaluat individual și procesele de integrare nu ar trebui legate între ele.

"Nu trebuie să legăm între ele procesele de integrare a diferitelor țări și nu trebuie să permitem țărilor cu performanțe mai slabe să ia ostatice integrarea altora", a declarat ministrul de externe ungar.

Szijjarto a adăugat că accelerarea aderării Republicii Moldova la UE ar contribui la îmbunătățirea competitivității blocului comunitar și că Ungaria a promovat întotdeauna extinderea UE spre sud-est.

"Suntem, ca întotdeauna, la dispoziția guvernului moldovean și vom face tot ce ne stă în putință pentru a accelera procesul de integrare", a concluzionat ministrul ungar, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel