Într-un discurs susținut, marți, la Adunarea Generală a Academiei Române, organizată cu ocazia sărbătoririi a 146 de ani de la înfiinţarea forului cultural şi ştiinţific, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că, pentru ca politica să devină "cea mai nobilă artă a vieţii", este nevoie de intelectuali, întrucât ei aduc cunoaștere, care prin esență este nedemocratică.
"Cred în valoarea intelectualului în politică şi mă bucur că pot spune acest lucru astăzi, în ambianţa Academiei Române. (...) Cred că este nevoie să recunoaştem că politica românească are profundă nevoie de intelectuali, pentru că acolo unde sunt ei, unde se implică, bolile democraţiei capătă soluţie (...). Educaţia este democratică, educaţia se adresează tuturor. Cunoaşterea este, însă, prin natura ei, nedemocratică: unii cunosc, alţii, nu. Şi cred că intelectualii au tot dreptul să vină spre politică, transformând-o în cea mai nobilă artă a vieţii", a spus premierul citat de Mediafax.
Premierul Ungureanu a ținut să precizeze că intelectualii ar trebui lăsați să critice, susținând că dacă ar fi direcționați către administrație, la capătul fiecărei obiecții s-ar ascunde și câte o soluție.
"Lăsaţi intelectualii să facă politică. Lăsaţi-i să critice. Critica lor va fi întotdeauna o critică blândă, lipsită de patimă, lipsită de invective. Lăsaţi intelectualii să vorbească, lăsaţi-i să vorbească despre politică (...). La capătul fiecărei fraze se ascunde, de fapt, un înţeles. Şi poate că acest înţeles reprezintă o soluţie. Lăsaţi-i să vină spre administraţia centrală şi locală".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu