"Avem copii INTUBAȚI, infectați de părinții "Google" care neagă și acum virusul!" Ungureanu, mesaj dur despre valul PATRU

Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Emanuel Ungureanu, membru al Camerei Deputaților, a vorbit despre valul patru al pandemiei. 

Vorbind despre valul patru al pandemiei de COVID-1, deputatul Emanuel Ungureanu a făcut o afirmație sfâșietoare, în direct la B1 TV. 

Potrivit acestuia, există o mulțime de copii infectați și intubați după ce părinții le-au transmis virusul. Mai rău este că părinții copiilor care se luptă acum pentru viață sunt cei care neagă în continuare existența virusului. 

"Spre exemplu, la Spitalul Grigore Alexandrescu avem copii intubați care au fost infectați de părinți, care acum se ceartă cu doctorii spunând că nu există virusul!

Cu toate că ai lor copii sunt intubați! Noi avem o problemă de la școală, nu facem educație medicală, sanitară sau cum să-i spun. Nu avem un popor care să se încreadă în doctori!

Primul instinct al românului este doctor Google. Caută pe Google și își dau automedicație", a declarat Emanuel Ungureanu. 

Andrei Baciu anunță 1000 de infectări pe zi, până la finalul lui august

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat că este de așteptat ca până la sfârșitul lunii august România să înregistreze chiar și 1000 de cazuri de COVID-19 pe zi. 

”Cresc cazurile şi cresc mai repede decât au crescut în celelalte valuri. Acum situaţiile sunt diferite, primul val faţă de ceea ce se întâmplă acum, însă pe proiecţiile şi pe schemele pe care le aveam desenate şi analizate de către experţi suntem pe ceea ce au prognozat a fi scenariul 4, scenariul care descrie o tulpină, un virus cu astfel de rată de contagiozitate specifică acestei tulpini Delta care este mult mai contagioasă decât tulpina iniţială. Vedem deja, de la o săptămână la alta, schimbăm cifra din faţa mediei de cazuri noi din fiecare zi. (…) Suntem deja în a doua zi cu peste 500 de cazuri. Din nefericire, acesta este trendul şi aceasta este prognoza epidemiologică pentru perioada următoare. Ne aşteptăm undeva la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie la 1.000 de cazuri şi prognoza de 1.500 de cazuri pentru mijlocul lunii septembrie se menţine în acest moment”, a declarat Andrei Baciu la Digi 24.

Varianta Delta lovește în tineri

"Orice persoană care nu a primit încă vaccinul și România are o vulnerabilitate, pentru că avem puțin peste 4 milioane de persoane vaccinate, 1 milion și ceva de persoane care s-au vindecat și au fost declarate vindecate, probabil că mai există un milion de persoane care au fost asimptomatice, dacă le adunăm pe toate ne apropiem de 7-8 milioane de persoane imune, însă nu este suficient pentru că restul populației rămâne vulnerabilă. De aceea, campania de vaccinare trebuie să continue, pentru ca perioada de toamnă, când virusul va avea o transmisibilitate mai ridicată din cauza temperaturilor scăzute, să nu ne prindă cu populația vulnerabilă.

Cu cât procentul de populație neimunizată va fi mai mare, cu atât amplitudinea valului determinat de această variantă virală va fi mai mare.

Cantitatea de anticorpi după vaccinare sau trecerea prin boală scade progresiv. Inițial se considera că până la 6 luni cantitatea este suficientă. Ulterior, studiile au dovedit că anticorpii după vaccinare durează între 8 și cel mai probabil până la 12 luni.

Trebuie să ne uităm la faptul că nu am reușit să ajungem la un prag de imunizare colectivă de peste 70-80% a populației. Acest lucru determină o populație vulnerabilă la îmbolnăvire și această variantă Delta este mult mai transmisibilă, astfel încât aceste două elemente, transmisibilitate ridicată pe de o parte și pe de altă parte lipsa de imunizare a populației creează premizele ca aceasta să se răspândească cu rapiditate.

Să nu uităm că Marea Britanie care se confruntă cu cea mai mare problemă determinată de această variantă virală a avut o campanie în care populația tânără abia acum a început să primească dozele de vaccin, lucru care a vulnerabilizat persoanele tinere, cu mobilitate foarte mare în a se îmbolnăvi. Și aceste persoane tinere sunt cele care călătoresc în perioada verii, tocmai de aici derivă și îngrijorarea prezentată la Bruxelles de liderii europeni", a declarat medicul Radu Țincu, în direct la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel