Emanuel Ungureanu a făcut câteva remarci, după declarația premierului Florin Cîțu care a spus că nu știe cât costă o franzelă.
În urma declarației de ieri, atunci când premierul Florin Cîțu a fost întrebat de un reporter cât costă o franzelă, iar acesta a spus că nu știe, deoarece nu mănâncă pâine, Emanuel Ungureanu, deputat USR-PLUS, a făcut câteva remarci la Realitatea Plus, în emisiunea moderată de Laurențiu Botin:
„Nu știu exact pe ce planetă este domnul Cîțu, dacă nu știe cât costă o pâine, dacă nu știe că motorina s-a scumpit, dacă nu știe că avem sute de mii de copii care trăiesc cu mare dificultate și nu au nici acces la școală. Înseamnă că nu are ce să caute în acea funcție, lucru pe care l-am mai spus de foarte multe ori.
În mod cert, există două lumi. Lumea domnului Cîțu, competiția lui de câștigare a funcției supreme în Partidul Național Liberal, și modul în care gândește rectificarea bugetară. Îl invit pe domnul Cîțu să trăiască cu 1.200-1.300 de lei pe lună, să vadă cum este. Am încercat să explic de-a lungul timpului că domnul Cîțu, atunci când l-am votat să fie premier, pentru că el nu a fost ales de către popor, a fost votat de către noi, parlamentarii, nu a făcut nicio reformă dintre cele promise la momentul în care l-am mandatat să conducă Guvernul“, a precizat, la Realitatea Plus, deputatul Emanuel Ungureanu.
Premierul Florin Cîțu nu știe cât costă pâinea. Întrebat care este prețul unei franzele, premierul răspunde: „Nu pot să spun, nu mănânc pâine”.
„Știți cât este prețul la o franzelă, la un litru de ulei?”, a fost întrebat Florin Cîțu.
„Nu pot să spun, nu mănânc pâine. Încerc să nu mănânc pâine”, a zis premierul României.
„Îmi aduc aminte că, în 2018, rata inflației era de 5,4 la sută, iar veniturile erau mult mai mici decât sunt astăzi. Veniturile au crescut și anul acesta cu 7 la sută”, spusese, anterior, premierul.
„Este o estimare a Băncii Naţionale. Eu vă spun că am văzut ieri nişte cifre foarte interesante, cum mai mult de 1% dintre angajaţii din România au un salariu mai mare de 3.000 de euro net, cum creşte ponderea celor care au salarii mai mari de 1.000 de euro, ceea ce înseamnă că (...) ne mutăm spre direcţia pe care eu am vrut-o, într-un moment în care România nu mai este o ţară cu salarii mici, nu mai este o destinaţie pentru cei cu salarii mici... (...) România devine o destinaţie pentru investiţii cu valoare adăugată mare şi nu mai este o destinaţie pentru salarii mici”, susținuse Florin Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci