Unii elevi din Mallorca, carantinați la patru stele, pleacă acasă. Rata de infectare a crescut în Spania

O mare parte din elevii carantinați în Mallorca se întorc acasă, după ce au pornit un focar de infecție în întreaga țară.

Mai bine de 170 de adolescenți au părăsit hotelul din Mallorca, Spania, în care se aflau în carantină pentru Covid-19. Decizia a venit după ce un judecător a hotărât că cei care nu au boala pot pleca. Totuși, alți 77 de elevi care au primit rezultat pozitiv rămân carantinați în hotel, sub stricta supraveghere a polițiștilor. Aproape toți care au fost lăsați să plece urmează să se îmbarce pe un feribot cu destinația Valencia. Cazul a apărut în presă după ce aceștia au scandat de la balcoanele hotelului că sunt sechestrați.

Potrivit BBC, un focar de Covid-19 a fost identificat la tinerii încă de școală care au petrecut în Palma de Mallorca. Toți cei implicați au fost carantinați într-un hotelul de patru stele Palma Bellver cu doar câteva zile după un așteptat influx de turiști britanici. Totul a avut loc în timp ce Insulele Balneare au fost adăugate pe lista verde de destinații sigure a Marii Britanii.

Tinerii petreceau la final de an, iar excursia s-a transformat într-un coșmar

Tinerii erau din Andaluzia și serbau finalul anului școlar la un concert de reggaeton din Palma, pe 15 iunie, eveniment ce a servit drept focar de Covid-19. Poliția din Mallorca i-a obligat pe elevi să stea în hotel. „Sunt atât de fericită să fiu liberă”, a spus tânăra Marina, una dintre elevii care pleacă acasă joi. Aceasta a adăugat că este „foarte bucuroasă” să-și revadă familia și „recunoscătoare față de persoanele care au ajutat-o”. Tânăra spanioloaică a ales să zboare spre Valencia în detrimentul feribotului pentru a ajunge mai repede acasă.

Aproape 6.000 de spanioli au fost carantinați în întreaga țară din cauza evenimentului raggae, iar 2.000 au fost confirmați cu Covid-19, a spus ministrul Sănătății, Carolina Darias.

Rata de infectare a crescut în ultimele două săptămâni

Oficialii încearcă să afle dacă locațiile unde au petrecut adolescenții au încălcat măsurile de restricție și regulile sanitare impuse pentru limitarea răspândirii virusului. Rata de infectare din Spania a crescut miercuri de la 0,92 cazuri de infecție la mia de locuitori la 1,17 cazuri de infecție la mia de locuitori, mai anunță ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel