Unioniștii anunță un marș fără precedent pentru unirea României cu Republica Moldova

basarabia dc
basarabia dc

Coaliția de ONG-uri ”Acțiunea 2012”  anunță că unioniștii vor ieși duminică în stradă în număr foarte mare pentru a cere unirea României cu Republica Moldova, dar și în semn de solidaritate pentru acțiunile constante ale Rusiei împotriva Chișinăului, care urmează să semneze un acord de asociere la Uniunea Europeană, în noiembrie, la summit-ul de la Vilnius.

Marșul va porni la ora 14:00, de la Palatul Victoria, iar ultima oprire va fi Palatul Parlamentului, unde va fi dezbătută luna aceasta petiția pentru unire semnată de 117.000 de români.

Summit-ul din Lituania de la sfârșitul lunii noiembrie este decisiv pentru orientarea pro-europeană a Republicii Moldova. Rusia a reacționat la încercarea Chișinăului de părăsi sfera de influență a Moscovei prin diferite acțiuni menite să intimideze Rep. Moldova, una dintre acestea fiind embargoul pus vinului moldovenesc, ramură comercială vitală a vecinilor de peste Prut.

”Deportări, înfometări, crime şi mai recent embargo-ul la importul de vinuri sunt câteva dintre metodele prin care Rusia a încercat să îi înstrăineze pe români de români. Îi aşteptăm pe toţi bucureştenii să vină la eveniment cu un steag naţional pentru a arăta că tricolorul ne uneşte pe toţi”, a declarat av. dr. Mihai Nicolae, co-preşedinte al Platformei Civice Acţiunea 2012, principalul organizator al ,,Marşului pentru Basarabia”, potrivit site-ului organizației.

”Un stat mai mare este unul mai puternic. Demnitatea noastră națională trebuie recuperată, iar reîntregirea teritorială ne-ar aduce suflul nou de care avem atâta nevoie. E momentul să facem din unirea cu Basarabia o prioritate naţională. Veniți în Piața Victoriei, pentru România, pentru UNIRE, cu un steag tricolor!”, mai spun unioniștii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel