Unitatea 1 CNE Cernavodă intră în programul de oprire planificată. Desincronizarea de la SNE, duminică dimineață

Unitatea 1 a CNE Cernavodă se va închide duminică dimineață.

Nuclearelectrica a anunțat oprirea planificată a Unității 1 a CNE Cernavodă,  iar desincronizarea de la Sistemul Energetic Național urmând să aibă loc pe 19 mai, la ora 11:00, potrivit unui raport transmis de CNE Bursei de Valori București (BVB).

”Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, inițiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipa de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane și bugetare corespunzătoare”, se arată în raportul menționat.

Astfel, în perioada opririi planificate, se vor efectua activități din următoarele programe: programul de mentenanță preventivă; programul de mentenanță corectivă, deficiență sau alt tip; programul de inspecții; programul de testări obligatorii pe perioada opririlor planificate; programul de implementare modificări de proiect.

”Lucrările se vor executa în condiții de siguranță pentru personalul centralei, public și mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă", se mai arată în raportul trimis BVB.

Unitatea 1 CNE, putere instalată de 700 MW

Unitatea 1 a centralei nucleare (CNE) Cernavodă, cu o putere instalată de 700 MW, a fost pusă în funcțiune în 1996 și a livrat, până în prezent, 133 milioane MWh, reprezentând 9% din consumul național, pe o perioadă de 26 de ani. De asemenea, Unitatea 1 a împiedicat eliberarea în atmosferă a 130 de milioane de tone de CO2.

Nuclearelectrica este compania națională de energie electrică, termică și combustibil nuclear din România, care funcționează sub autoritatea Ministerului Energiei, statul român deținând 82,49% din acțiuni, iar ceilalți acționari 17,50%, după listarea la bursă a companiei în 2013.

Compania contribuie cu peste 18% din energia nucleară la producția totală de energie și cu 33% la producția totală de energie fără CO2 din România.

Sucursala CNE Cernavodă (CNE) operează două unități nucleare CANDU, fiind două dintre cele mai performante unități dintre cele peste 400 de centrale nucleare din lume, o fabrică de combustibil nuclear și a realizat ciclul integrat al combustibilului prin achiziția unei linii de procesare a concentratului de uraniu pentru a susține proiectele de investiții pe termen lung ale companiei, scrie Agerpres.

Citește și: Proiectul reactoarelor modulare mici de la Doicești, blocat în AGA Nuclearelectrica. Reacția Ministerului Energiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel