Scandalurile care au lovit din toate părțile Structura Teritorială Ploiești a DNA au dus la situația ca procurorii care au rămas să fie depășiți de numărul mare de dosare.
În momentul de față la DNA Ploiești lucrează trei procurori după ce procurorul Lucian Onea alături de alți trei colegi au demisionat.
"La data de 10 ianuarie 2019, procurorul şef adjunct, care exercită atribuţiile procurorului şef al DNA, a transmis Secţiei de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din funcţia de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, a domnului Onea Lucian Gabriel, procuror în cadrul acestui serviciu, în prezent suspendat din această funcţie, întrucât acesta şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile specifice funcţiei deţinute. De asemenea, în aceeaşi zi, au fost transmise Secţiei de procurori a CSM cererile de încetare a activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti a următorilor procurori: Deaconu Giluela, Savu Alfred Virgiliu, Răileanu Elena Cerasela", a transmis DNA.
În 30 iulie 2018, Secţia pentru procurori a CSM a decis suspendarea din funcţie a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti, după ce Parchetul General a anunţat cercetarea acestora sub control judiciar pentru inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă, fiind acuzaţi că l-ar fi constrânspe fostul deputat Vlad Cosma să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi liste cu alegători din Republica Moldova, din care să rezulte că oamenii ar fi primit bani drept "mită electorală".
"În anul 2015, inculpaţii procurori Onea Lucian (procuror şef în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti) şi Negulescu Mircea (la data faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curte de Apel Ploieşti) au determinat prin constrângere un martor (ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia într-o cauză penală) să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală". Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti", spunea Parchetul instanţei supreme.
Astfel s-a ajuns ca Secția de Elită a DNA, așa cum a catalogat-o Laura Codruța Kovesi, să fie decimată. Procurorii, fiind depășiți de numărul de dosare, au fost nevoiți să cedeze o parte dintre lucrări către Structura Centrală a DNA, singura în măsură să preia dosarele. Surse judiciare afirmă că printre dosarele care au ajuns la Structura Centrală se află și cel în care s-a cerut arestarea în lipsă a lui Sebastian Ghiță.
Vezi și: Judecătorii Bârsan rup tăcerea. Gâdea, interviul anului
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News