Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a semnat contractul pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Unităţii de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.
”Prin acest proiect, dâmbovițenii vor beneficia de cele mai bune condiții de prim ajutor, dar vom și crește calitatea actului medical. De asemenea, această extindere va asigura servicii care lipsesc din sistemul de urgențe al spitalului și va separa cazurile nonvitale de cele vitale, fapt care este de un real ajutor pentru medicii celui mai important spital din județul nostru”, a declarat șeful administrației județene, potrivit dbonline.ro.
Va fi construit un tronson de clădire nou dedicat urgențelor vitale, spațiile urgențelor nonvitale și pediatrice vor fi modernizate, dar va fi achiziționată și aparatură și dotări de ultimă generație.
Este vorba de 10 monitoare de funcții vitale; 4 defibrilatoare; 4 electrocardiografe; 1 aparat de radiologie digitală; 1 sistem de perfuzie sub presiune; 2 truse instrumentar chirurgical; 2 aspiratoare secreții; 2 injectomate cu infuzomate; 1 ventilator portabil; 1 stație centrală de monitorizare; 1 ecograf staționar; 1 monitor triaj cu manșete de diferite mărimi (pentru urgențele pediatrice); mobilier pentru spațiile de așteptare; tărgi transport pacienți.
Valoarea totală a lucrărilo se ridică la peste 8 milioane de lei. Proiectul are ca termen de finalizare a lucrărilor luna decembrie 2023.
Și Spitalul de Copii Brașov a trecut prin schimbări în ultima vreme, atât prin reparații, cât și prin dotări de înaltă performanță. Încăperile laboratorului au fost reparate şi pregătite pentru punerea în funcţiune a CT-ului pe care instituţia medicală l-a achiziţionat anul trecut, cu fonduri asigurate din bugetul Consiliului Judeţean Braşov.
Aparatul de tomografie computerizată a costat 1.418.480 lei şi a fost livrat în noiembrie 2021. Începând cu luna septembrie 2021 s-au executat reparaţii şi igienizări ale spațiilor laboratorului, care au totalizat 1.579.926 lei tot prin intermediul alocărilor din bugetul judeţean.
Acestea au inclus în primul rând amenajarea încăperilor alocate CT-ului, dar s-au efectuat şi lucrări de igienizare, tencuieli şi zugrăveli, a fost montată pardoseala, au fost instalate o uşă batantă de plumb şi un geam cu ramă de plumb, a fost proiectată şi realizată modificarea reţelei electrice, astfel încât aceasta să fie adaptată puterii electrice a CT-ului.
Totodată, au fost achiziţionate şi montate console suspendate pentru anestezie, dotate cu 4 prize electrice, 2 surse de oxigen medical şi 2 surse de aer medical, precum şi un aparat de ventilaţie mecanică. De asemenea, au fost cumpărate şi montate bandouri şi geamuri termopan, a fost reînnoită pardoseala, a fost reconfigurat traseul instalaţiilor de încălzire şi a fost refăcută reţeaua de distribuţie a fluidelor medicale, potrivit monitorulexpres.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci