Uniunea Europeană a deschis două anchete asupra platformei TikTok

Uniunea Europeană a deschis două anchete asupra platformei TikTok / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Uniunea Europeană a deschis două anchete asupra platformei TikTok / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Autoritățile Uniunii Europene efectuează două anchete asupra platformei chinezești TikTok.

Principala autoritate de securitate a datelor din Uniunea Europeană a deschis două anchete asupra platformei chinezeşti de video-sharing TikTok, decizie luată pe fondul procesării datelor personale ale copiilor şi transferării informaţiilor personale către China.

Comisia de Protecţie a Datelor din Irlanda, care este autoritatea de top a UE întrucât multe dintre cele mai mari firme tech din lume au birourile regionale în Irlanda, poate impune amenzi de până la 4% din veniturile înregistrate la nivel global., potrivit Reuters.

În august, aplicaţia a anunţat o serie mai strictă de controale de securitate pentru adolescenţi, intenţionând să adreseze în acest mod criticile conform cărora TikTok nu a reuşit să protejeze copiii împotriva publicităţii ascunse şi conţinutului neadecvat.

Deţinută de compania chineză ByteDance, TikTok a devenit rapid una dintre cele mai populare aplicaţii din lume, cu o notorietate extrem de mare în rândurile adolescenţilor.

Prima anchetă ia în vizor „procesarea datelor personale pe fondul setărilor pentru utilizatorii mai mici de 18 ani şi măsurilor de confirmare a vârstei pentru persoanele de până în 13 ani”, reiese dintr-o declaraţie a Comisiei.

TikTok, anchetată pentru transferarea de informaţii personale către China

A doua anchetă se va concentra asupra transferării de informaţii personale către China, autorităţile urmând să decidă dacă ByteDance se conformează legilor europene cu privire la date.

Comisia irlandeză a emis luna aceasta o amendă record de 225 de milioane de euro pentru serviciul de mesagerie WhatsApp, deţinut de Facebook, sub Regulamentul General de Protecţie a Datelor (GDPR), creat de UE în 2018.

Autorităţile din Dublin au efectuat anul trecut 27 de investigaţii internaţionale, incluzând aici 14 anchete lansate asupra Facebook şi subsidiarelor sale, scrie Descopera.

TikTok introduce un mecanism de suport pentru utilizatorii care caută informații despre sinucidere

Rețeaua de socializare a anunțat că va introduce un set de caracteristici pentru a-i ajuta pe utilizatorii care se luptă cu probleme legate de sănătate mintală și cu gânduri de sinucidere, precum și pe cei care se confruntă cu tulburări alimentare, notează BBC.

Noile funcții includ ghiduri despre bunăstare și asistență pentru persoanele care se confruntă cu tulburări alimentare. Există, de asemenea, o intervenție la funcția de căutare, care îi redirecționează pe utilizatorii care caută termeni precum „sinucidere” spre resurse de suport, arată BBC.

În anunț, rețeaua spune: „Ne pasă profund de comunitatea noastră și căutăm mereu noi modalități prin care să le putem asigura bunăstarea. De aceea luăm măsuri suplimentare pentru a facilita găsirea resurselor atunci când oamenii au nevoie de ele pe TikTok” (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel