Uniunea Europeană îngheață fondurile alocate palestinienilor, în urma atacului condus de Hamas

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Comisia Europeană a anunțat luni că examinează întreaga sa asistență destinată palestinienilor, în valoare de 691 de milioane de euro, și suspendă imediat toate plățile, în urma atacului grupării Hamas asupra Israelului, transmite Reuters.

"Dimensiunea terorii și brutalității împotriva Israelului și a poporului său marchează un punct de cotitură", a afirmat Oliver Varhelyi, comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, într-o postare pe rețelele sociale. "Nu mai poate fi vorba de o abordare obișnuită."

Militanții Hamas au ucis 700 de israelieni și au răpit zeci, în cea mai gravă incursiune de acest fel de la războiul Yom Kippur, acum 50 de ani, ceea ce a determinat Israelul să răspundă cu cel mai intens bombardament asupra Fâșiei Gaza, în urma căruia au murit peste 400 de persoane.

Varhelyi a menționat că toate noile propuneri de buget pentru ajutorul destinat palestinienilor sunt amânate până la noi indicații.

"Acum trebuie să ne concentrăm pe fundamentele păcii, toleranței și coexistenței", a subliniat el.

"Îndemnurile la ură, violență și glorificarea terorismului au corupt mințile prea multor oameni", a adăugat el. "Avem nevoie de acțiuni concrete, și avem nevoie de ele acum."

Înainte de aceasta, Austria a anunțat luni că suspendă ajutorul în valoare de zeci de milioane de euro acordat palestinienilor, în răspuns la atacul asupra Israelului, pentru a se asigura că fondurile nu ajung în mâinile greșite, în timp ce Germania își revizuiește sprijinul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel