Uniunea Europeană va trebui să dubleze ajutorul pentru Ucraina dacă Statele Unite nu alocă fonduri

Unsplash
Unsplash

UE a echivalat ajutorul trimis de SUA în Ucraina. Cu toate acestea, UE va trebui să-și dubleze efortul pentru a înlocui total asistența americanilor.

Institutul Kiel pentru Economia Mondială, care evaluează ajutorul militar alocat Ucrainei de către partenerii săi internaționali, consideră că Europa va trebui să dubleze nivelul actual și ritmul ajutorului militar pentru Kiev pentru a înlocui sprijinul SUA în acest an.

Datele arată că ajutorul total al Europei pentru Ucraina a depășit demult ajutorul american - nu numai în ceea ce privește angajamentele, ci și în ceea ce privește alocările specifice de ajutor trimise în Ucraina.

În plus, aprobarea Facilității de Sprijin a UE pentru Ucraina garantează asistență financiară suplimentară, notează Pravda.

Cu toate acestea, decalajul dintre angajamentele și alocările UE rămâne foarte mare. Pentru a înlocui pe deplin asistența militară a SUA în 2024, Europa ar trebui să-și dubleze nivelul actual și ritmul asistenței cu armament, estimează institutul.

Conform celor mai recente date, angajamentele SUA privind ajutorul pentru Ucraina au fost practic stopate de când Congresul SUA nu a adoptat niciun pachet nou de sprijin.

În schimb, ajutorul european continuă să crească atât din punct de vedere al angajamentelor, cât și al ajutorului care a fost alocat sau urmează să fie trimis în curând în Ucraina.

Datele noi arată că există un decalaj semnificativ între promisiunile și fluxurile reale de ajutor. Până la 15 ianuarie 2024, UE și statele membre au angajat în total 144 miliarde de euro în ajutor, dar au alocat doar 77 miliarde de euro pentru scopuri specifice.

Volumul total al ajutorului financiar alocat de UE (34 miliarde de euro) este aproape la fel cu ajutorul militar total alocat (35,2 miliarde de euro).

Volodymyr Zelenskyy, președintele Ucrainei, continuă să spere la o decizie pozitivă a Congresului SUA privind sprijinul suplimentar pentru Ucraina.

Săptămâna aceasta, Senatul a votat pentru un proiect de lege care prevede 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina.
Cu toate acestea, Camera Reprezentanților a intrat în pauză până la sfârșitul lunii februarie fără a vota proiectul de lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel