Uniunea Transportatorilor Rutieri cere Guvernului eliminarea controalelor la frontiera cu Bulgaria

Foto Pexels
Foto Pexels

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) condamnă votul Austriei împotriva aderării României la spațiul Schengen și solicită Guvernului eliminarea controalelor la frontiera cu Bulgaria.

„Prin votul negativ al Austriei, industria de transport rutier, cel mai mare exportator de servicii al României, este cea mai afectată ramură economică. În acest fel, Austria dă o puternică lovitură economiei românești în care are interese majore.

Dacă Austria ar fi vrut să transmită un semnal, așa cum pretinde, împotriva extinderii Schengen, atunci ar fi trebuit să nu accepte nicio țară candidată. Votul selectiv demonstrează prin acceptarea Croației și respingerea României și Bulgariei, o abordare subiectivă și neprincipială care a torpilat unitatea Uniunii Europene sub atenta supraveghere a Comisiei Europene. În aceste condiții, este greu de înțeles votul favorabil al României și Bulgariei pentru aderarea Croației la Schengen”, se precizează într-un comunicat de presă semnat UNTRR.

UNTRR solicită Guvernului României să continue și să intensifice eforturile pentru atingerea obiectivului de aderare a României la spațiul Schengen împreună cu Bulgaria în 2023.

„Poate că Uniunea Europeană nu e perfectă, dar România nu poate avea altă apartenență decât la UE tot așa cum democrația chiar dacă nu e un sistem perfect, până în prezent nu se cunoaște altul mai bun”, se mai arată în comunicat.

Citește și...

Românii, supărați pe Austria după refuzul în Schengen. Teodor Meleşcanu susține că nu boicotul e calea potrivită

Teodor Meleşcanu a fost întrebat ce părere are despre apelul unor politicieni de a sancționa firme din Austria, după refuzul primit de țara noastră pentru aderarea la Spațiul Schengen.

„Austria este cel de-al doilea întreprinzător în România, deci noi avem o relație cu Austria extrem de importantă, importantă pentru Austria, s-ar putea să rămână și la noi câteva firimituri. (...) În aceste companii nu sunt doar austrieci, e vorba de un număr foarte mare de oameni care lucrează în bănci, în industrie, în petrol. Sunt oameni plătiți și au astfel o modalitate de a-și asigura familiile, deci nu aceasta (n.r. boicotul) este calea”, a spus Teodor Meleşcanu, luni, în cadrul emisiunii „Outlook” de la DCNews și DCNewsTV.

„Calea trebuie să fie de presiune și capacitate diplomatică. Nu ar trebui să fim lăsați fără ca sistemul diplomatic românesc să nu se miște mult mai clar și mai bine”, a subliniat Teodor Meleşcanu.

„Exportul este mult mai mare din România în Austria. Cu probleme mai mari la vămi sunt firmele austriece. Eu mă întreb cum oamenii care sunt șefii, directorii unor asemenea instituții, fabrici nu fac, totuși, nimic?”, a precizat Teodor Meleșcanu.

„Eu nu am toate elementele, dar nu cred că a existat în Europa centrală și de est ceea ce a oferit România pentru Uniunea Europeană. Când punem lucrurile în balanță, nu cred că sunt corecte”, a conchis Teodor Meleşcanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel