Cu ocazia împlinirii a trei decenii de la înființarea Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în cadrul unei conferințe de presă moderată de jurnalistul Val Vâlcu, rectorul Daniel Breaz a dezvăluit cum a reușit să atragă studenții către studiu la instituția de învățământ.
Rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, a dezvăluit în cadrul conferinței de presă moderate de jurnalistul Val Vâlcu faptul că 'am continuat să ținem un anumit nivel calitativ din punctul de vedere al pregătirii tinerilor, iar asta ne-a făcut să creștem.'
'Spuneam, puțin voalat, la una dintre intervențiile mele, faptul că noi am crescut, în această perioadă în care au dispărut multe universități și, din punct de vedere demografic, populația a scăzut. Noi am reușit să ținem pe un trend crescător populația de studenți ai universității noastre. Să crești în 10 ani cu aproape 2.000 de studenți, fizic, la toate programele de licență, masterat, școala doctorală, atât timp cât nu suntem o universitate care să aibă zeci de mii de studenți...', a explicat rectorul Breaz.
În prezent, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se află la o capacitate optimă de funcționare: '5.500 de studenți este o capacitate optimă care ne dă posibilitatea nouă, cadrelor universitare, să-i pregătim foarte bine pe studenți și asta ne face să rezistăm aici.', a mai spus Daniel Breaz.
'Faptul că Universitatea „1 Decembrie 1918”, care nu este o universitate tehnică, reușește să pregătească studenți la Alba Iulia și o pregătire tehnică foarte bună încât devenim principalul furnizor de resursă umană al unui angajator cu profil tehnic, și acela este Bosch, spune foarte mult. Adică, suntem peste studenții pregătiți într-o filială a unei universități tehnice din Alba Iulia. Cu mult peste ei! Noi suntem principalul furnizor de resursă umană și asta face ca tinerii să se orienteze către Universitatea „1 Decembrie 1918”', a completat el.
Studenții nu sunt atrași doar de oportunitățile oferite de universitate spre angajare, ci de faptul că, 'pe lângă pregătirea lor profesională și că le transmitem cunoștințe la cursuri, seminarii, laboratoare, încercăm să le fim niște tutori.', a spus Breaz.
'Încercăm și să fim alături de ei, să-i îndrumăm în viață, să-i orientăm. Când au probleme, când poate sunt la o răscruce, să reușim să discutăm cu ei, să-i reorientăm, să fim aproape de ei, să facă ce e mai bine - toate aceste lucruri adus plus valoare universității noastre și fac să devenim o universitate atractivă.', a adăugat rectorul.
Dovadă face și faptul că, 'an de an, cei care urmăresc concursurile de titularizare în învățământul pre-universitar văd absolvenți ai Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia concurând și ocupând posturi cu nota 10. Este un lucru extrem de important'.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci