Universitatea 'Babeş-Bolyai' (UBB) anunţă că pentru anul universitar 2022-2023 scoate la concurs peste 28.000 de locuri la nivel de licenţă şi master, dintre care 5.231 de locuri sunt bugetate, destinate absolvenţilor de liceu, 10.250 de locuri sunt cu taxă, iar 2.910 locuri sunt pentru învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă.
'Nu doar că este cea mai veche universitate din ţară, ci este şi una dintre cele mai bune universităţi din ţară şi din Europa.
UBB are un profil care valorizează excelenţa şi vrem să fim incluzivi, vrem să fim mari, o instituţie deschisă spre tineri. Mai multe creiere aduc mai multă inteligenţă. (...) Aş veni la Cluj şi pentru că este un oraş frumos, foarte dinamic, iar oportunităţile sunt mari. UBB ar trebui să fie prima opţiune a unui tânăr care vrea să studieze în ţară', a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.
Dintre locurile bugetate, 40 sunt locuri speciale pentru candidaţii romi, 177 sunt pentru candidaţii proveniţi din licee situate în mediul rural, 15 sunt pentru candidaţii din sistemul de protecţie socială, iar 151 de locuri sunt alocate românilor din afara graniţelor.
La nivel de master, UBB scoate la concurs 6.635 de locuri la buget şi 6.208 cu taxă. UBB are 22 de facultăţi, iar admiterea are loc în perioada 11-28 iulie, potrivit Agerpres.
Peste 126.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru susţinerea examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie - iulie, 111.329 din promoţia curentă şi 15.125 din seriile anterioare.
Probele scrise din prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an încep pe 20 iunie cu examenul la Limba şi literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată pe 21 iunie, fiind urmată pe 22 iunie de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfăşura pe 23 iunie.
Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iunie până la ora 12,00. Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 - 18,00 în aceeaşi zi. Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie.
Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News