Se pare că Universitatea din București nu este, și pe bună dreptate, deranjată de stilul vestimentar al profesorului Andrei Nae. Purtătorul de cuvânt al instituției, Bogdan Oprea, a declarat în exclusivitate pentru DC News, ce se va întâmpla cu cadrul didactic.
Am văzut cu toții, atât cei deschiși la minte cât și ceilalți deschiși mai puțin spre deloc, fotografia în care profesorul Andrei Nae de la Universitatea din București își etalează propriul stil vestimentar - cel care îl reprezintă. Dacii liberi, bărbații heterosexuali cu un nivel de masculinitate toxică cu mult peste limite dar și femei care acum o sută de ani au început "lupta" prin care să poată purta și ele pantaloni - toți și toate au început să arunce cu noroi într-un om care nu a făcut absolut niciun rău.
Cel mai fericit lucru este că, deși pare că sunt mulți oameni ca cei de mai sus, să știți că nu e noaptea chiar atât de neagră. Cei care trăiesc într-adevăr în secolul 21, iată-ne trecuți de jumătatea anului 2024, au avut bunul simț să tacă. Au înțeles că nu haina îl face pe om. Au înțeles, mai pe scurt, că fiecare trebuie - vorba cântecului - să-și vadă de grădina lui.
Să revenim la subiectul care i-a deranjat pe unii. Am vrut să vedem ce se întâmplă, așa că l-am contactat pe purtătorul de cuvânt din cadrul Universității din București, Bogdan Oprea, unul dintre oamenii care trăiesc într-adevăr în secolul 21, să-i cerem un punct de vedere. "Nu am niciun punct de vedere, Universitatea nu poate să aibă niciun punct de vedere legat de preferințele vestimentare ale membrilor comunității", a spus acesta.
Întrebat dacă știe detalii despre locul în care a fost făcută fotografia și de către cine, acesta a spus că nu știe de unde este fotografia și că nu cunoaște nici locul și nici autorul pozei.
Știind cum funcționează lucrurile în România, am adresat o întrebare domnului purtător de cuvânt. Răspunsul a fost unul neașteptat, care m-a bucurat și care mi-a dat de înțeles că România se trezește încetul cu încetul. Cunosc foarte multe persoane din comunitatea LGBT care dețin funcții importante dar care nu pot fi ele însele de frica faptului că pot rămâne fără cariera la care au muncit o viață întreagă. Așa că l-am întrebat pe Bogdan Oprea ce se va întâmpla cu domnul profesor Nae.
"Ce să se întâmple? Știți ce spune Constituția legat de discriminare, nu? Doamne ferește, Universitatea nu are cum să ia vreo măsură. Domnul profesor nu a venit indecent, nu s-a prezentat dezbrăcat. Nici măcar prin gând nu ne trece să luăm vreo măsură. Nu s-a întâmplat nimic. Fiecare poate să se îmbrace cum vrea, e liber, în niciun caz Universitatea nu-și permite să încalce legea."
Așadar, acestea fiind spuse, aveți mai sus un exemplu de "AȘA DA!". Stilul nostru vestimentar, orientarea sexuala, politică, religioasă sau de orice fel, genul de muzică pe care îl ascultăm și tot ceea ce ne definește - ne definește pe noi ca oameni și ne face, pe fiecare în parte, unici. Fiecare dintre noi alege ce simte, pe cine simte, se îmbracă cum îi place și ascultă ce vrea.
Nu înseamnă că dacă cineva se îmbracă în fustă, iar societatea - biologic vorbind - îl vede bărbat, este mai puțin competent. Ci dimpotrivă, au scris colegii mei un articol despre cât de vast este CV-ul acestui profesor. Până ajungeți la nivelul la care este el, stați jos și luați notițe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu