Universitatea Titu Maiorescu aniversează 25 de ani de la înființare

Joi, 23 aprilie, se împlinesc 25 de ani de la înființarea uneia dintre cele mai bune universități private din România, singura instituție de acest gen care a fost invitată să participe la programul european „MATRA”, al cărui scop este dezvoltarea unei strategii naţionale pentru asigurarea calităţii în învăţământul superior.

Universitatea Titu Maiorescu, în cadrul căreia funcționează cea mai bună facultate de drept privată din țară, precum și cea mai buna facultate de medicină și medicină dentară privată din România, aniversează pe 23 aprilie, un sfert de veac de excelență în învățământul universitar. 

Înființată în anul 1990 ca instituție de învățământ superior particular, Universitatea Titu Maiorescu a devenit persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, parte a Sistemului Naţional de Învăţământ, prin Legea nr. 239, din 23 aprilie 2002.

Acreditată de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior – ARACIS cu GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT – cel mai înalt calificativ care poate fi acordat unei universități din România, membră a Asociației Universităților Europene (EUA), membru în Asociaţia Internaţională a Universităţilor (IAU) şi membru în Asociaţia  Europeană  a Coordonatorilor Erasmus (EAEC), Universitatea Titu Maiorescu s-a impus în drumul parcurs de la înființare ca una dintre instituţiile de învăţământ superior românesc de prestigiu, care a format generaţii de studenţi, asigurându-le o carieră profesională în domeniile: drept, ştiinţe economice, psihologie, medicină, medicină dentară, informatică şi, mai nou, ştiinţe politice, comunicare şi relaţii internaţionale, în cadrul facultăților din București și Târgu-Jiu.

Evenimente dedicate aniversării a 25 de ani de la înființare 

Universitatea Titu Maiorescu, situată sub egida unei profesiuni de credinţă: MODERNI ŞI PERFORMANŢI, marchează aniversarea a 25 de ani de la înființarea printr-o serie de acțiuni academice și culturale, desfășurate în perioada 21-23 aprilie: conferințe, workshopuri, o expoziție națională de opere maioresciene și de lucrări despre viața și opera lui Titu Maiorescu, expoziții de cărți și cursuri ale cadrelor didactice ale Universității, standuri și prezentări de cărți sub egida unor edituri de primă mărime la nivel academic, momente culturale și artistice, concerte, recitaluri.

Un eveniment academic de excepțională valoare științifică înscris în programul de acțiuni dedicate celebrării jubileului Universității Titu Maiorescu este lansarea proiectului ENCICLOPEDIA JURIDICĂ ROMÂNĂ, iniţiat de Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti, în curs de realizare sub auspiciile Academiei Române. Proiectul a fost lansat în data de 16 aprilie 2015 sub cupola Academiei Române. Date fiind importanţa ştiinţifică şi amploarea lucrării, Enciclopedia Juridică Română va fi o operă monumentală a culturii şi civilizaţiei româneşti.

Peste 700 de persoane, prezenți la Adunarea Solemnă

Momentul central al seriei de manifestări dedicate aniversării unui sfert de veac de existență a Universității Titu Maiorescu în slujba educației universitare și a cercetăriiștiințifice îl va constitui Adunarea Solemnă a comunității academice maioresciene, care va avea loc joi, 23 Aprilie 2015, începând cu ora 10.00, în Aula Magna. Evenimentul va fi onorat de prezența unor invitați de marcă din țară și din străinătate: membri ai Academiei Române, ai Academiei Oamenilor de Știință din România, miniștri, membri ai Parlamentului, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, rectori, personalități ale învățământului universitar și cercetării științifice, oameni de cultură, scriitori, cadre didactice universitare, cercetători științifici, studenți, reprezentanți ai media.

În cadrul Adunării Solemne, conducerea Universității va lansa două documente cu o valoare specială, care marchează realizările Universității Titu Maiorescu într-un sfert de secol de evoluție și trasează liniile de dezvoltare pentru perioada următoare: Declarația Universității Titu Maiorescu la 25 de ani de existență, cu titlul O Universitate performantă pentru Societatea Cunoașterii, și Apelul către
Alumni al Universității, Fiți și rămâneți maiorescieni!

Noi provocări pentru Universitatea Titu Maiorescu 

În contextul aniversării, rectorul Universității Titu Maiorescu, prof. univ. dr. Smaranda Angheni, a afirmat: "Am edificat împreună o universitate care își merită, pe deplin, acest nume. Nivelul educației, al cercetării științifice, colaborările noastre internaționale, admiterea Universității în Agenția Universitară a Francofoniei, evoluția profesională a absolvenților noștri în România, în Europa și în lume, acestea și multe altele se subsumează unei instituții și unui brand academic: Universitatea Titu Maiorescu. În continuare, o nouă provocare ne așteaptă: să menținem și să dezvoltăm Universitatea de la nivelul înalt la care a ajuns."

Cuvinte emoționante cu acest prilej a oferit și președintele Consiliului de Administrație al Universității Titu Maiorescu, prof. univ. dr. Iosif Urs.

"Am construit de-a lungul acestui sfert de veac o universitate puternică, o universitate frumoasă, o universitate europeană. Este opera colectivă a unei comunități dedicate educației, sub spiritul tutelar al lui Titu Maiorescu, spiritul providențial al culturii românești. Conceptele-cheie ale arhitecturii și evoluției Universității sunt: calitate, excelență, performanță, competitivitate. Vrem să devenim un punct de reper al învățământului superior românesc și un nume rezonant în Spațiul European al Cunoașterii", a afirmat prof.
univ. dr. Iosif Urs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel