Cu această rețetă, untul făcut acasă va fi mai gustos și mai delicat decât cel cumpărat de la supermarket.
Ca toate preparatele făcute în casă, untul are avantaje semnificative față de cel cumpărat. În primul rând, pregătindu-l în casă, putem fi cu adevărat siguri de autenticitatea produselor folosite.
În plus, ne permite să economisim niște bani la cumpărături și nu trebuie să ne schimbăm planurile pentru cină, dacă ne dăm seama, în ultimul moment, că lipsește din frigider.
Ruladă din dovlecei: după ce o vei gusta, nu vei mai prăji niciodată aceste legume
Este foarte simplu să faceți unt acasă. Este suficient să urmați pașii acestei rețete. Pentru a face propriul unt de casă, veți avea nevoie doar de smântână lichidă proaspătă și neîndulcită, scoasă din frigider. Bateți bine smântâna rece cu un mixer de bucătărie. Continuați acțiunea până vedeți că untul se separă de zer. Stoarceți untul cu mâinile pentru a îndepărta zerul. Apoi, dați-i forma clasică de „pâine” și puneți-l la frigider.
Untul de casa are un gust mai delicat decât cel achiziționat din supermarket și, din acest motiv, este potrivit pentru prepararea unor tartine delicioase, care sunt servite ca aperitiv.
Dacă doriți, puteți să aromatizați untul cu diferite arome: busuioc, rozmarin sau cimbru. Dacă, pe de altă parte, doriți să faceți unt sărat, adăugați doar un praf de sare în timpul preparării.
Uneori, din varii motive, nu avem posibilitatea de a coace un desert în cuptor, dar ne dorim foarte mult să gătim niște brioșe.
Dar, te poți descurca și fără cuptor, folosind doar aragazul. Desertul din tigaie nu va fi cu nimic mai rău decât cel copt în cuptor.
Ingrediente:
2 ouă,
90 grame de zahăr,
120 ml de lapte,
120 ml de suc de portocale,
2 linguri de unt topit,
240 grame de făină (sau 200 grame de făină și 40 grame de cacao);
5 grame de zahăr vanilat,
5 grame de praf de copt,
coaja de o jumătate de portocală.
Adăugați zahărul în bolul cu ouă și bateți bine până obțineți o spumă. Apoi adăugați laptele, sucul, untul, continuând să amestecați. Urmează coaja de portocală, praful de copt și zahărul vanilat.
Umpleți cu aluat formele de brioșe (aveți grijă să fie umplute doar pe jumătate). Formele de brioșe, umplute pe jumătate cu aluat, se pun într-o oală adânca, în care ați turnat apă. Acoperiți oala cu un capac și puneți-o la foc mediu.
Gătiți brioșele până sunt gata. Dacă apa fierbe mai repede, iar brioșele încă nu sunt gata, doar adăugați mai multă apă în oală.
La final, rămâne doar să ornați brioșele cu zahăr pudră, ciocolată topită sau orice cremă doriți. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu