Aproximativ 300.000 de persoane sunt aşteptate la UNTOLD 2021, iar acest fapt s-a văzut joi seară, în prima zi de festival. La intrare s-au format cozi de sute de metri.
În imaginile fotografiate, joi seară, la orele 22, se poate observa o coadă de sute de metri, formată din festivalieri care așteaptă să își ia 'brățările' pentru a putea intra la Untold 2021. Aglomerația se întindea până pe trotuarele din apropierea Parcului Central din Cluj-Napoca, locul unde se desfășoară mega-evenimentul.
Iată imaginile exclusive DC News:
Organizatorii au anunţat că în fiecare zi sunt aşteptate câte 70.000-75.000 de persoane din peste 100 de ţări.
"Participă persoane din peste 100 de ţări. Anul acesta avem o limită de 75.000 de persoane zilnic impusă de autorităţi. În 2019 am avut circa 100.000 de persoane zilnic. Deci, în anul acesta va fi 70-75% din participarea de la ediţia precedentă", a declarat managerul UNTOLD, Bogdan Buta.
De asemenea, organizatorii solicită, în premieră în România, certificatul digital european COVID-19 sau testarea rapidă antigen pentru toţi participanţii
Zilnic, aproape 1000 de jandarmi şi poliţişti, pompieri, medici, voluntari SMURD, peste 600 de agenţi ai firmei de pază şi 75 de poliţişti locali, vor fi implicaţi în asigurarea siguranţei şi protecţiei participanţilor şi acordarea asistenţei medicale de primă urgenţă, se arată într-un comunicat de presă.
Astfel, forţele de ordine vor fi prezente în zona desfăşurării evenimentului pentru prevenirea oricăror incidente, vor institui elemente de prefiltrare şi temporizare pe traseele de afluire şi defluire a participanţilor, precum şi echipaje de intervenţie în zonele aglomerate, a gărilor, aeroportului, pe traseele mijloacelor de transport în comun, în zonele de cazare a turiştilor români şi străini, precum şi pentru monitorizarea şi fluidizarea traficului rutier şi pietonal.
CITEȘTE ȘI Mitingul pentru Normalitate vs. Pride Cluj 2021. S-au încins spiritele în Clujul contrastelor / Galerie Foto
Cei aproximativ 400 de jandarmi participanţi la misiune, cu câini de serviciu şi mijloace tehnice din dotare, vor acţiona zilnic în scop preventiv şi descurajator, având elemente de dispozitiv în tot perimetrul festivalului, prin posturi, patrule şi rezerve de intervenţie antiteroriste, precum şi pentru restabilirea ordinii publice la nevoie, pentru supravegherea accesului, verificarea respectării regulilor de comportament şi a măsurilor de protecţie sanitară specifice, precum şi gestionarea operativă a oricăror fapte antisociale constatate.
La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, au fost dispuse măsuri suplimentare, pentru siguranţa participanţilor la festival.
Zilnic, vor acţiona peste 350 de poliţişti de ordine publică, rutieră, acţiuni speciale, investigaţii criminale, criminalişti, precum şi din cadrul altor structuri, pentru prevenirea incidentelor şi luarea măsurilor care se impun.
CITEȘTE ȘI: Orașul din România cu trafic ”mai” paralizat ca Bucureștiul / FOTO
Alături de aceştia, vor acţiona şi poliţişti din cadrul eşaloanelor superioare, precum şi din cadrul altor inspectorate de poliţie judeţene.
De asemenea, pe timpul desfăşurării festivalului, un echipaj al Unităţii Speciale de Aviaţie Caransebeş din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., cu un elicopter tip IAR-316 va survola zona cu misiunea de a monitoriza şi transmite în timp real datele necesare pentru buna desfăşurare a acestui eveniment.
Din punct de vedere operativ, personalul din Centrul Operaţional, cât şi cel pe linie de comunicaţii aeronautice din Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca vor asigura suportul tehnic al aeronavei pe timpul festivalului.
CITEȘTE ȘI: Viața în piețele din Cluj: Nu suntem susținuți concret pentru munca noastră. Când tragem linie, nu merită. Lucrez în pierdere / foto
Şi în acest an, descurajarea şi combaterea consumului/deţinerii/traficului de substanţe interzise rămâne un obiectiv principal. Astfel, poliţiştii din cadrul inspectoratului, împreună cu cei specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, vor acţiona ferm în acest sens.
În incinta festivalului, va fi amenajată o mini - secţie de poliţie, pentru gestionarea eficientă a sesizărilor şi pentru a interveni prompt în orice situaţie.
Totodată, poliţiştii de prevenire vor fi şi ei prezenţi, venind în întâmpinarea participanţilor cu recomandări şi experimente inedite.
Asemeni fiecărui an, câinii specializaţi în detectarea substanţelor explozive vor sprijini poliţiştii în efectuarea controalelor pirotehnice, pe întregul areal al festivalului.
În fiecare zi a festivalului, peste 130 de salvatori ISU şi UPU-SMURD vor fi în măsură să intervină în caz de nevoie. Astfel, asistenţa medicală de urgenţă, operaţiunile de evacuare a persoanelor, stingerea incendiilor şi acordarea primului ajutor calificat va fi asigurată de medici şi asistenţi din cadrul UPU-SMURD Cluj, ofiţeri şi subofiţeri ISU Cluj, precum şi voluntari ai celor două structuri.
Vor fi operaţionalizate în perimetrul festivalului, patru puncte medicale avansate pentru acordarea primului-ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă, iar echipaje mixte de pompieri şi paramedici vor patrula în permanenţă în întreaga zonă de desfăşurare a festivalului.
Premergător şi pe timpul evenimentului, specialiştii din cadrul inspecţiei de prevenire desfăşoară verificări şi controale preventive, pe linia apărării împotriva incendiilor şi protecţie civilă, pentru a asigura respectarea reglementărilor pe această linie la amenajările temporare şi obiectivele din perimetrul locaţiei festivalului, cât şi cele din zonele adiacente.
VEZI ȘI: Clujul, 'capitala lalelelor'. Explozie de flori și de culoare pe străzi / Galerie foto
Patru ambulanţe SMURD, patru autospeciale pentru transportul personal şi victime multiple, trei autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă, o autospecială cu modul de descarcerare, o autospecială punct de comandă mobil şi o autospecială CBRN vor fi în permanenţă în perimetrul festivalului pentru a asigura prima intervenţie în caz de necesitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu