Unul din trei şefi vrea ca angajaţii să se întoarcă în birouri: "Sunt mai motivaţi când sunt supravegheaţi". Angajaţii au o părere diferită

Fotografie de la Marc Mueller, Pexels
Fotografie de la Marc Mueller, Pexels

O treime dintre managerii de companii care au participat la un sondaj despre întoarcerea angajaţilor la birou consideră că aceştia sunt mai motivaţi să muncească atunci când sunt supravegheaţi. 

Alegeri prezidentiale 2024

24% dintre cei intervievaţi au spus, de asemenea, că vor ca angajaţii lor să se întoarcă la birou pentru a nu-şi mai lua pauze lungi. În cadrul acestui studiu, scrie Business Insider, au fost intervievaţi peste 1000 de manageri şi de directori de la companii medii şi mari. 

Astfel, 52% dintre respondenţi spun că vor ca angajaţii să revină la birou cinci zile pe săptămână, în timp ce doar puţin peste 12% dintre cei care au participat au spus că sunt de acord cu un program flexibil care să le permită angajaţilor să muncească şi de la distanţă. 

De asemenea, 42% dintre respondenţi vor întoarcerea angajaţilor la birou pentru că astfel accesul şi comunicarea cu infrastructura de companie ar fi mai facilă, în timp ce 41% spun că munca de la birou în regim full-time este mai bună pentru dezvoltarea profesională, dar şi pentru avansarea în carieră. 

48% dintre cei care au spus că sunt de acord cu programul flexibil au motivat asta prin faptul că angajaţii au mai mult timp la dispoziţie cu familia, în timp ce 45% dintre spun că munca de la distanţă îi face pe angajaţi mai productivi. 

Asta în timp ce 33,3% din numărul total al celor intervievaţi spun că vor ca angajaţii să se întoarcă la birou pentru că ar fi mai motivaţi dacă ştiu că sunt supravegheaţi. 

"Angajaţii cu adevărat buni din SUA nu vor să fie supravegheaţi de un manager tot timpul. Nu vor să fie cronometraţi când îşi iau o pauză. Din cauza unor astfel de atitudini, mulţi angajaţi foarte buni devin freelanceri, muncesc doar pentru cine vor ei, când vor ei", a declarat Shany Malbin, de la compania care a făcut acest studiu. 

În ceea ce îi priveşte pe angajaţi, un studiu făcut pe 1000 dintre ei a scos la iveală faptul că 61,24% s-ar întoarce la birou dacă ar primi o mărire de salariu, în timp ce 39% dintre aceştia spun că un prânz gratuit sau mai multe mese gratuite pe zi ar fi suficiente pentru a-i face să revină la birou. 

Doar 21% dintre angajaţi au spus că niciun fel de bonus nu i-ar face să revină la birou, în timp ce 42% au spus că şi-ar da demisia dacă ar fi obligaţi să revină la un program de birou. 

Este de menţionat faptul că acest studiu a fost realizat în Statele Unite ale Americii. 

Fitch Ratings încadrează România la BBB minus și preconizează un deficit de 9,9% din PIB pe 2022

Fitch Ratings a confirmat ratingul suveran al României la "BBB minus" cu perspectivă negativă, aceasta fiind ultima notă din categoria "investment-grade" (recomandat pentru investiţii), se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară, conform Agerpres.

Ratingul României "BBB minus" este susţinut de apartenenţa la Uniunea Europeană şi fluxurile de capital din UE care sprijină investiţiile şi macrostabilitatea, şi PIB-ul per capita, indicatorii privind guvernanţa şi dezvoltarea umană, care sunt peste cele ale altor state care beneficiază de un rating din categoria "BBB". Însă acestea sunt contrabalansate de un deficit bugetar şi un deficit de cont curent mai ridicate comparativ cu deficitele altor ţări, de performanţe scăzute privind consolidarea bugetară şi rigidităţi ridicate ale bugetului, şi o poziţie de debitor extern net relativ ridicată, apreciază Fitch.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel