Citește în articol ce declarații a făcut comisar-șef Ramona Dabija, directorul Agenției Naționale Antidrog.
Directorul Agenției Naționale Antidrog, Ramona Dabija, a vorbit în cadrul emisiunii ”Culisele Justiției”, moderată de Laura Duță, despre problema drogurilor în rândul tinerilor. De asemenea, Dabija a adus în atenție faptul că a apărut o nouă metodă prin care se achiziționează droguri.
Ramona Dabija: Mergem pe aceleași cifre, unul din zece adolescenți au declarat că au consumat cel puțin o dată un anumit tip de drog ilicit. Nu vă ascund faptul că în acest moment la nivelul Agenției Naționale Antidrog desfășurăm studiul în populația școlară și studiul în populația generală. La începutul anului viitor cred cu siguranță că vom avea și rezultatele. Sunt studii care se fac pe indicator europeni, se efectuează la nivel european, tocmai pentru a avea o imagine de ansamblu. De asemenea, după cum bine știți, avem acel Grup Național de Avertizare Timpurie unde monitorizăm periodic apariția acestor noi substanțe psihoactive, dar și aceste cazuri semnalate cu medicamente, cu ce apare nou pe piață și nu doar în viața reală, ci și în mediul online.
Laura Duță: Acest substanțe noi, iată sunt foarte periculoase, se cumpără cu câțiva lei unele dintre ele, adică cu 10 lei, 12 lei.
Ramona Dabija: Mai există o metodă care a apărut și pe care o monitorizăm împreună cu colegii de la Poliția Română, o metodă de plată prin criptomonede. Ne bucurăm să vedem că colegii noștri de la Poliția Română monitorizează aceste lucruri pentru că apar tot felul de tehnici noi pe care acești traficanți la pun în aplicare și atunci rolul nostru, al celor de la Afacerilor Interne, este de a înlătura orice pericol care poate dăuna siguranței copiilor noștri.
Laura Duță: De unde au copiii criptomonede? Înțeleg că este online, înțeleg că încercă cumva să ascundă că se vând aceste substanțe. Este un domeniu nou, știu, și pentru poliție și pentru noi.
Ramona Dabija: Tocmai de aceea este important și rolul dumneavoastră, al presei, este foarte important și cred că ceea ce s-a făcut în ultimii ani se datorează foarte mult comunicării în spațiul public. Asta vi se datorează. Noi, adulții care avem în responsabilitate creșterea unui copil, este important să ne informăm, este important să știm ce aplicații sunt accesate de către copii noștri și să încercăm să ținem pasul cu ei.
Urmărește emisiunea completă aici:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News