Unul dintre miliardarii ofertanţi pentru Manchester United şi-a retras oferta

FOTO: Unsplash
FOTO: Unsplash

Thomas Ziliacus renunţă la cumpărarea clubului englez Manchester United. 

Omul de afaceri finlandez Thomas Zilliacus s-a retras din cursa pentru cumpărarea clubului englez de fotbal Manchester United, din cauză că prelungirea procesului de vânzare va complica încercarea viitorului patron să construiască o echipă învingătoare, transmite Reuters.

Actualii proprietari, familia americană Glazer, au lansat un proces formal de vânzare la finele anului trecut, iar primele oferte au apărut în februarie şi martie. United a anunţat că va accepta un al treilea tur de oferte de la potenţiali cumpărători la finele lunii aprilie, înainte ca actualii patroni să ia o decizie privind vânzarea clubului.

Am declinat participarea la al treilea tur de oferte pentru United. Întârzierea va face foarte dificilă încercarea oricărui patron de a construi o echipă învingătoare pentru sezonul viitor, a declarat Zilliacus, care a făcut o ofertă printre alţi posibili cumpărători, precum magnatul britanic Jim Ratcliffe, fondatorul companiei de produse chimice Ineos, şeicul Jassim Bin Hamad Al Thani, fiul fostului premier al Qatarului.

Vânzarea clubului United va depăşi probabil cea mai scumpă tranzacţie din sport, cea de 5,2 miliarde de dolari, inclusiv datorii şi investiţii, pentru cumpărarea clubului Chelsea.

United este al patrulea cel mai bogat club din lume, conform companiei de audit şi consultanţă financiară Deloitte, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel