UPDATE: Hârtia cu concluziile negocierilor dintre protestatari și Ministerul Finanțelor

Inquam Photos / Cosmin Enache
Inquam Photos / Cosmin Enache

Surse politice indică faptul că negocierile dintre protestatarii din domeniul agriculturii/transporturilor și oficialii guvernamentali nu au generat un acord pentru moment.

UPDATE: A fost adăugată imaginea cu hârtia pe care s-au notat concluziile negocierilor dintre cele două părți.

Negocierile dintre protestatari și Ministerul Finanțelor nu s-au soldat pentru moment cu vreun acord, arată surse politice consultate de DC News. Potrivit informațiilor, funcționarii de la Finanțe numesc solicitările fermierilor și transportatorilor drept „imposibile”, acuzând că multe nu ar avea legătură cu domeniile pentru care se protestează. Totodată se acuză și prezența unor mesaje politice ale fermierilor.

În timp ce protestatarii ar fi solicitat măsuri mult prea generale despre bunăstarea României, cum ar fi dublarea veniturilor prin facilități neimpozabile sau „reglementarea câștigurilor din domeniul drogurilor”, Finanțele ar fi venit cu soluții respinse de cei care s-au aflat la masa negocierilor.

2. FOTO: DIGI... (update-hartia-cu-concluziile-negocierilor-dintre-protestatari-si-ministerul-finantelor_14599200.jpg)

Astfel, panaceul oferit de Ministerul Finanțelor ar implica: legea prevenției, simplificarea procedurilor din Codul Fiscal, parteneriat între Finanțe și Agricultură pentru certificatele de producători locali, scutire pe impozitul aplicat profitului reinvestit în respectivele domenii pentru agricultori și transportatori.

În același timp, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a făcut declarații oficiale duminică seara, în contextul crizei declanșate de protestele de amploare care au cuprins întreaga țară. „Unele cerințe ale protestatarilor țin de facilități fiscale pe care România s-a angajat în PNRR să le reglementeze într-un anume fel, lucru care s-a întâmplat prin legea 296 per 2023 privind măsurile fiscal bugetare și cele mai consistente sunt cele care țin de zona facilităților din agricultură, industria alimentară și construcții. Ori noi știm că acest lucru este cuprins în PNRR (...) și asupra lor nu se poate reveni”, a avut de spus Boloș, într-o conferință de presă de duminică seara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel