Uraganul Beryl a făcut prăpăd în Caraibe. Rafale de vânt de până la 240 km/h / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Uraganul Beryl a lovit insula Carriacou din Caraibe, după ce a devenit cea mai timpurie furtună cu puterea sa care s-a format în Atlantic, alimentată de apele încălzite la un nivel record.

Carriacou este o isnulă din Grenada, unde oficialii au spus că vânturile au bătut cu până la 240 km/h. Mai multe acoperișuri au fost luate de uragan, potrivit The Guardian.

„Aceasta este o situație extrem de periculoasă și care pune viața în pericol”, a spus Centrul Național pentru Uragane.

Avertismentele de uragan au fost în vigoare pentru Barbados, Grenada, St Lucia, Tobago și St Vincent și Grenadine, în timp ce mii de oameni s-au refugiat în case și adăposturi pentru a nu fi afectați.

„Va fi groaznic”, a spus Ralph Gonsalves, prim-ministrul St Vincent și Grenadinele, înaintea furtunii, îndemnând oamenii să stea în casă „și să aștepte acest monstru”.

Ultimul uragan puternic care a lovit sud-estul Caraibelor a fost uraganul Ivan în urmă cu aproape 20 de ani, care a ucis zeci de oameni în Grenada.

Beryl se afla la 200 km est și sud-est de Grenada în prima parte a zilei de luni. Vântul a bătut cu 193 km/h. A fost o furtună compactă, cu vânturi puternice de uragan care se extindeau la 35 de mile de centru.

O avertizare de furtună tropicală a fost în vigoare pentru Martinica și Trinidad. A fost emis un semnal de furtună tropicală pentru Dominica, întreaga coastă de sud a Haitiului, și de la Punta Palenque din Republica Dominicană la vest până la granița cu Haiti.

Meteorologii au avertizat cu privire la valuri - care vor pune viața în pericol - de până la 3 metri în zonele în care Beryl va lovi uscatul.

„Aceasta este o situație foarte periculoasă”, a avertizat Centrul Național pentru Uragane din Miami.

Era de așteptat ca furtuna să slăbească ușor în Marea Caraibelor pe un traseu care o va purta chiar la sud de Jamaica și spre peninsula Yucatán din Mexic.

„Ar trebui subliniat faptul că se prognozează că Beryl va rămâne un uragan semnificativ pe toată durata călătoriei sale în regiunea Caraibe”, a spus Centrul Național pentru Uragane.

Beryl s-a întărit de la o depresiune tropicală la un uragan major în doar 42 de ore. Așa ceva s-a mai întâmplat doar de alte șase ori în istoria uraganelor din Atlantic, potrivit expertului în uragane Sam Lillo.

De asemenea, a fost cel mai vechi uragan din Atlantic de categoria 4 înregistrat, depășind uraganul Dennis, care a devenit furtună de categoria 4 la 8 iulie 2005.

Beryl este a doua furtună cu nume din sezonul uraganelor din Atlantic, care se desfășoară între 1 iunie și 30 noiembrie. La începutul acestei luni, furtuna tropicală Alberto a pătruns în nord-estul Mexicului și a ucis patru persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel