Uraganul Beryl lovește Jamaica, în timp ce însulele Cayman se pregătesc pentru impact /video

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Uraganul Beryl a lovit Jamaica iar insulele Cayman se pregătesc pentru cel mai sumbru scenariu.

Uraganul Beryl a lovit Jamaica miercuri după-amiază, aducând ploi torențiale și vânturi devastatoare de până la 230 de kilometri pe oră, după ce a parcurs un traseu mortal prin estul Caraibelor. Furtuna de Categoria 4 a doborât linii electrice în Portland, conform Jamaica Observer. În urma acestor evenimente, oficialii au declarat Jamaica zonă de dezastru și au impus o interdicție de circulație, scrie Independent.

Ministrul Informațiilor, Dana Morris Dixon, a anunțat că au fost pregătite peste 900 de adăposturi în întreaga țară și a început un proces de evacuare pentru cei din zonele predispuse la inundații și cele joase.

În timp ce Jamaica se confruntă cu efectele devastatoare ale uraganului, Insulele Cayman se pregătesc pentru impactul furtunii, care se așteaptă să lovească în această noapte. Ochiul furtunii se va apropia de Insulele Cayman înainte de a se îndrepta spre Peninsula Yucatan din Mexic.

Uraganul Beryl a făcut până acum cel puțin șapte victime. Furtuna s-a intensificat inițial până la Categoria 5, cea mai timpurie înregistrată în Atlantic, înainte de a slăbi din nou la Categoria 4. Deși se așteaptă ca uraganul să slăbească în următoarele zile, acesta va rămâne probabil un uragan major. Există, de asemenea, posibilitatea ca uraganul Beryl să lovească sudul Texasului și Louisiana în weekend, conform Serviciului Național de Meteorologie din SUA.

Grenada a fost lăsată într-o stare de distrugere „de neimaginat” după trecerea furtunii, luni, a declarat premierul Dickon Mitchell. Oficialii au raportat că 98% dintre clădirile din această națiune de 6.000 de locuitori au fost avariate sau distruse.

Case şi magazine au fost inundate în Barbados iar mai multe bărci de pescuit au fost grav avariate în oraşul Bridgetown. "Se pare că am scăpat ieftin", a declarat într-un mesaj video ministrul local de Interne şi al Informării, Wilfred Abrahams, chiar dacă situația este în continuare una nu sigură.

Situația din Jamaica și pregătirile din Insulele Cayman reflectă gravitatea uraganului Beryl și necesitatea unei reacții rapide și eficiente pentru a minimiza pierderile de vieți omenești și pagubele materiale. Comunitatea internațională monitorizează îndeaproape evoluția furtunii și se pregătește să ofere sprijin țărilor afectate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel