Uraganul Beryl se intensifică pe măsură ce se apropie de Houston, avertizare de "furtună mortală” /video

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Uraganul Beryl s-a intensificat pe măsură ce se apropia de coasta Texasului duminică, a declarat Centrul Național de Uragane din SUA (NHC), forțând închiderea principalelor porturi petroliere, anularea zborurilor și lansarea unui avertisment că va fi o furtună mortală pentru comunitățile afectate, conform Reuters.

Beryl, cel mai timpuriu uragan de categoria 5 înregistrat vreodată, a traversat săptămâna trecută Jamaica, Grenada, St. Vincent și Grenadine, dărâmând clădiri și linii electrice și ucigând cel puțin 11 persoane.

Furtuna s-a slăbit după traseul său mortal de distrugere în Caraibe, dar s-a intensificat într-un uragan de categoria 1 pe măsură ce a traversat apele calde ale Golfului Mexic. Până să atingă uscatul lângă Houston, luni, ar putea deveni o furtună de categoria 2.

"Se așteaptă o intensificare suplimentară înainte de a atinge uscatul pe coasta Texasului,” a spus NHC în cel mai recent aviz al său. Guvernatorul interimar Patrick a declarat, duminică, 120 de comitate drept zone de dezastru înaintea furtunii și a avertizat că Beryl "va fi o furtună mortală pentru oamenii care sunt direct pe calea sa.”.

Sistemele școlare - inclusiv cel mai mare din stat, în Houston - au anunțat că vor fi închise pe măsură ce furtuna se apropie. Companiile aeriene au anulat sute de zboruri, iar oficialii au ordonat evacuări sporadice în orașele de pe litoral. Închiderile principalelor porturi de transport petrolier din jurul Corpus Christi, Galveston și Houston înainte de furtună ar putea perturba exporturile de petrol brut, livrările de petrol către rafinării și combustibilul motor provenit din acestea.

Majoritatea producției de petrol și gaze offshore din nordul Golfului se află la est de traseul prevăzut al lui Beryl. Unii producători de petrol, inclusiv Shell și Chevron, au evacuat personalul de pe platformele lor de producție offshore din Golful Mexic înainte de furtună.

Citgo Petroleum Corp a declarat că intenționează să mențină rafinăria din Corpus Christi la o producție minimă pe măsură ce furtuna se deplasează pe coastă. Gibson Energy, care operează un terminal mare de petrol în Corpus Christi, a declarat că operațiunile continuă, dar va lua măsuri suplimentare în funcție de prognoză.

Uraganul Beryl a lovit Jamaica și a provocat distrugeri în masă în alte națiuni din Caraibe, la începutul săptămânii trecute. Aproximativ 90% din locuințe au fost distruse sau grav avariate pe Insula Union, care face parte din Saint Vincent și Grenadinele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel