Uraganul Helene, devastator: Echipele de salvare caută supraviețuitori în Carolina de Nord, în timp ce bilanțul tragediei crește

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Operațiunile de căutare și salvare au continuat marți în munții din vestul Carolinei de Nord, în încercarea de a găsi mai mulți supraviețuitori după ce Uraganul Helene a provocat inundații devastatoare, distrugând drumuri, poduri și linii de curent electric. Până acum, echipele de intervenție au salvat sute de persoane din zonele izolate.

Bilanțul morților în urma furtunii a ajuns la cel puțin 162 de victime în statele Carolina de Nord, Carolina de Sud, Georgia, Florida, Tennessee și Virginia. Numărul celor decedați este așteptat să crească, pe măsură ce echipele de salvare ajung în zonele izolate și comunicarea este restabilită, potrivit CNN.

Zona montană a Carolinei de Nord, inclusiv Buncombe County și orașul Asheville, a fost una dintre cele mai grav afectate. Marți, autoritățile din Buncombe au raportat 57 de decese, în creștere față de 40 cu o zi înainte. Secretarul american pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, a descris furtuna ca fiind de o "magnitudine istorică". Acesta a adăugat că procesul de recuperare va necesita o investiție de miliarde de dolari și va dura ani de zile.

Președintele Joe Biden a promis că va accelera procesul de recuperare după ce a discutat cu guvernatorii și liderii locali din zonele afectate. „Oamenii sunt îngroziți. Mulți se întreabă dacă vor supraviețui. Încă nu am reușit să luăm legătura cu multe persoane, iar situația este urgentă", a declarat Biden.

Sute de persoane sunt încă date dispărute, însă autoritățile estimează că acest număr va scădea pe măsură ce comunicațiile se îmbunătățesc și echipele de salvare ajung în zonele izolate. Gărzile Naționale din Carolina de Nord au salvat deja peste 500 de persoane, utilizând elicoptere pentru a aduce provizii și a evacua supraviețuitorii, a declarat generalul maior Todd Hunt.

Climatologul Andrew Joyner a declarat că anumite regiuni din vestul Carolinei de Nord au experimentat un eveniment rar, ce poate apărea o dată la 5.000 de ani. Condițiile meteo perfecte au creat o situație în care precipitațiile maxime au lovit aceste zone montane, intensificând dezastrul.

În Swannanoa, unul dintre orașele afectate, directorul Serviciilor de Urgență din Buncombe County, Taylor Jones, a evaluat pagubele, descriind situația ca fiind un „dezastru adevărat”. „Acesta nu este un proces rapid de refacere, va fi nevoie de mulți ani pentru a ne reveni”, a adăugat Jones.

Numărul întreruperilor de curent a scăzut de la un milion la 420.000 de locuințe și afaceri afectate în Carolina de Nord, conform secretarului de stat al Departamentului de Sănătate, Kody Kinsley. Cu toate acestea, accesul la apă potabilă rămâne extrem de limitat. În total, 1,5 milioane de locuințe din șase state, de la Florida până la Virginia de Vest, continuă să fie fără energie electrică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel