Uraganul Helene, ”o furtună mortală”, cu cel puțin 17 decese. Inundații fără precedent în ultimul secol

FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @whispers
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @whispers

Peste 55 de milioane de americani sunt vizaţi de o alertă meteorologică în contextul trecerii uraganului Helene. Sunt emise avertismente de tornadă.

Citește și: Un bărbat s-a filmat plimbându-se cu caiacul prin casă, după prăpădul făcut de uraganul Helene - VIDEO în articol

Cel puțin 17 persoane şi-au pierdut viața în urma trecerii uraganului Helene, 11 în Georgia, cinci în Florida, respectiv unul în Carolina de Nord, au anunțat vineri oficiali americani, relatează AFP.

”Această furtună a fost mortală. Au fost confirmate 11 decese”, a declarat vineri guvernatorul Georgiei, Brian Kemp. Una dintre aceste persoane făcea parte dintr-o echipă de salvare, a precizat el.

”Sunt cinci morți din cauza furtunii”, a confirmat biroul şerifului din comitatul Pinellas, pe coasta de vest a Floridei. Un alt deces a fost confirmat în Charlotte, Carolina de Nord.

Au fost emise avertismente de tornadă

Peste 55 de milioane de americani sunt vizați de o alertă meteorologică în contextul trecerii uraganului Helene, fiind emise avertismente de tornadă în nordul Floridei, Georgia şi Carolina de Nord şi Carolina de Sud.

Serviciul național de meteorologie (NWS) a declarat că regiunea aflată pe traiectoria furtunii ar putea fi grav afectată, cu inundații fără precedent în ultimul secol.

Uraganul Helene a slăbit din intensitate vineri, după ce a lovit coasta de sud-est a Statelor Unite, însă rămâne ”extrem de periculos”, după cum au avertizat anterior autoritățile, în timp ce avansează spre interiorul țării, lăsând în urmă drumuri şi case inundate, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel