Uraganul Milton a atins ţărmul în Florida

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Florida a fost lovită de unul dintre cele mai violente uragane din ultimii ani.

Uraganul Milton, categoria 3 din 5, a atins ţărmul în Florida, în sud-estul Statelor Unite, a anunţat miercuri Centrul american pentru uragane (NHC), transmite Agerpres. Uraganul Milton, "extrem de periculos", a ajuns pe coasta de vest a Floridei "lângă Siesta Key, în comitatul Sarasota", a scris agenţia americană în buletinul său de la orele 20.30 (joi, 00.30 GMT).

Youtube video image

Meteorologii se aşteaptă ca Milton să îşi menţină forţa de uragan pe măsură ce traversează peninsula Florida până joi.

Se preconizează că Milton se va "slăbi treptat" pe măsură ce se deplasează spre est, în vestul Atlanticului, şi este probabil să devină o furtună extratropicală la începutul zilei de vineri.

Uraganul extrem de violent, de categoria 5, a lovit statul Florida cu rafale de vânt ce ating până la 265 km/h. Autoritățile au emis avertismente severe și au dispus evacuarea obligatorie pentru peste 6 milioane de locuitori, majoritatea din zonele de coastă. Președintele Joe Biden a avertizat că Milton ar putea deveni cel mai devastator uragan din ultimul secol pentru Florida, subliniind că este o chestiune de „viață și moarte”.

Pe lângă impactul devastator asupra infrastructurii și vieților locuitorilor, tornadele și inundațiile cauzate de furtună au pus presiune pe echipele de salvare, care se așteaptă la daune considerabile în zonele afectate. Multe instituții și servicii publice, inclusiv școli și spitale, au fost închise, iar Disney World a suspendat activitatea parcului de distracții. Evacuările masive și blocajele pe autostrăzi au transformat zone precum Tampa Bay în adevărate „orașe fantomă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel