URAP: UMF ”Carol Davila”, pe prima poziție a universităților din România

foto: Facebook, UMF "Carol Davila"
foto: Facebook, UMF "Carol Davila"

UMF ”Carol Davila” s-a clasat pe prima poziție a universităților din România în clasamentul URAP.

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București s-a clasat pe prima poziție a universităților din România și locul 787 la nivel mondial, potrivit clasamentului internațional URAP (University Ranking by Academic Performance).

"O nouă recunoaștere internațională a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București vine din partea prestigiosului clasament internațional URAP (University Ranking by Academic Performance) care, și în anul 2023-2024, plasează cea mai titrată universitate de medicină și farmacie din țară pe primul loc între universitățile din România (locul 787 la nivel mondial).

În clasamentul pe domenii, recent publicat, UMF "Carol Davila" ocupă prima poziție în domeniile Medical and Health Sciences (locul 366 la nivel mondial) și Surgery (locul 422 la nivel mondial).

Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga: Universitatea noastră a urcat constant în clasamentul URAP în ultimii 5 ani

”Este îmbucurător faptul că universitatea noastră a urcat constant în clasamentul URAP în ultimii 5 ani, iar pentru această realizare deosebită le aduc sincere mulțumiri și felicitări membrilor comunității academice care fac posibile, an de an, aceste performanțe care ne onorează” a declarat Rectorul Universității de Medicină și Farmacie"Carol Davila" din  București, prof. univ. Dr. Viorel Jinga.

Menționăm faptul că UMF ”Carol Davila” a urcat constant în clasamentul URAP în ultimii 5 ani: locul 827 în 2022-2023, locul 847 în 2021-2022, locul 944 în 2020-2021 și locul 1027 în 2019-2020", se arată într-un comunicat de presă al Universității de Medicină și Farmacie  ”Carol Davila” din București.

Precizăm că sistemul de clasificare URAP (University Ranking by Academic Performance) se concentrează pe performanța academică, exprimată pe baza a 6 indicatori privind cercetarea științifică: articole ştiinţifice, citări, numărul total de documente ştiinţifice, impactul articolelor, impactul citărilor şi colaborarea la nivel internaţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel