Urcă prețul aurului. De vină e conflictul Israel-Hamas

foto: Freepik
foto: Freepik

Prețul aurului a înregistrat o creștere semnificativă miercuri, atingând cel mai înalt nivel din ultimele patru săptămâni. Această tendință este atribuită conflictului dintre Israel și gruparea teroristă Hamas, care a generat o cerere crescută pentru active considerate sigure, inclusiv aurul.

Prețul aurului a atins cel mai ridicat nivel din ultimele patru săptămâni, înregistrând o creștere de 1%, pe fondul situației din Orientul Mijlociu. Valoarea aurului a ajuns la 1.942,85 dolari pe uncia troy, înainte de a înregistra o ușoară reducere a creșterii și de a se stabiliza la aproximativ 0,8%, potrivit livemint.com. În România, prețul unui gram de aur a atins miercuri pragul de 293,9985, în creștere, față de 291,0392 de lei, valoarea înregistrată în ziua precedentă.

Raportul dintre aur și cupru indică o atitudine orientată spre reducerea riscului și o creștere a interesului pentru titlurile de stat americane pe o perioadă de 10 ani. Acest indicator a urmat o tendință descendentă începând de la sfârșitul lunii mai a anului trecut. A existat o ușoară recuperare între iulie 2022 și ianuarie 2023, însă ulterior a început să scadă din nou.

Investitorii se feresc să-și asume riscuri având în vedere situația sectorului bancar, datele economice din China și perspectivele de recesiune.

Până în prezent au fost descoperite 244.000 de tone de aur, din care 187.000 de tone au fost produse istoric, iar rezervele subterane actuale totalizează 57.000 de tone. Cele mai mari cantități de aur provin din China, Australia și Africa de Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel