Urmărit internațional, condamnat la închisoare cu judecători, grefieri și avocați va fi adus, marţi seară, în România - Foto în articol

FOTO: Freepik @BillionPhotos
FOTO: Freepik @BillionPhotos

Un urmărit internațional va fi adus, marţi seară, în România din Anglia. 

Este vorba despre Tudor Marian Vasile, zis ”Maruşcă”, care a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare, într-un dosar al DNA, cu 23 de persoane, între care doi judecători, doi grefieri şi doi avocaţi.

”Maruşcă” indica persoane dispuse să plătească astfel încât să se dea soluţii judecătoreşti favorabile

”Maruşcă” a găsit persoane dispuse să plătească pentru a obţine soluţii judecătoreşti favorabile.

De asmenea, ”Maruşcă” a făcut parte dintr-o grupare în care se aflau doi judecători și doi grefieri. Persoanele au fost trimise în judecată pe data de 8 iulie 2013, fiind acuzate de mai multe infracţiuni.

Ce spunea procurorii la momentul trimiterii în judecată

”În cursul anului 2011, inculpatele D.V. şi C. A. A., judecătoare la Tribunalul Bucureşti, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat inculpaţii P. D.-C. (avocat), C. A. şi V. S. (grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti), în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară şi informatice, urmărindu-se obţinerea de beneficii materiale. Gruparea era sprijinită de inculpaţii N.L.M, T. M. V. , P.D., N.I. În acest context, mituitorii sau cumpărătorii de influenţă accesau, în mod direct sau prin alte persoane interpuse, gruparea infracţională”, transmiteau procurorii în momentul în care fost trimisă în judecată.

Citește și - Fugarii, obligați de statul român să își plătească toate cheltuielile de aducere în țară. Proiectul de lege a promulgat de președintele Klaus Iohannis - "Doar în 2023, statul a cheltuit peste 10 milioane de lei pentru 803 persoane aduse în țară"

Printre altele, aceștia spunea faptul că ”avocatul P. D.C., C. A. şi V. S. aveau înţelegeri stabilite cu alte persoane, cum este cazul lui T.M.V., zis „Maruşcă”, N.L.M. şi P. D., soţia avocatului, care îi ajutau să identifice „clienţi” (persoane interesate să „cumpere” prin darea unei sume de bani, soluţii favorabile în cauze penale) sau să îi convingă pe aceştia de caracterul sigur al obţinerii beneficiului urmărit”.

”De asemenea, ajutorul dat de către membrii grupării consta în contactarea beneficiarilor soluţiilor „cumpărate”, luând de la aceştia foloasele pretinse şi asigurând, uneori, remiterea sumelor de bani către cele două judecătoare”, mai arăta DNA.

Citește și - Alţi doi fugari, condamnaţi pentru trafic de droguri şi proxenetism, aduşi recent în România

"Trafic de droguri şi proxenetism. Acestea sunt infracţiunile pentru care au fost condamnaţi doi dintre fugarii aduşi aseară în ţară", a informat, sâmbătă, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acesteia, este vorba despre Zvîncă Ştefan Constantin, adus din Belgia, condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare, pentru trafic de droguri, şi de Dâmbu Viorel, adus din Italia, condamnat la 5 ani, 4 luni şi 20 de zile de închisoare, pentru proxenetism.

"Cei doi sunt încă un exemplu al falsei credinţe că se poate scăpa de justiţia din România", a mai scris Alina Gorghiu.

Citește și - Persoanele aflate sub control judiciar şi arest la domiciliu vor putea fi monitorizate cu brăţări de supraveghere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel