Săptămâna care urmează va fi caracterizată prin temperaturi de vară.
Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie, a punctat, la Antena 3, că schimbările climatice sunt o certitudine, în contextul în care, în 19 mai, Organizația Meteorologică Mondială a publicat o analiză prin care se arată că există o probabilitate foarte mare ca următorii cinci ani, 2023 - 2027, să fie cei mai calzi din istoria măsurătorilor meteorologice. ”Unul din acești ani va depăși recordul înregistrat în 2016 care, până în acest moment, reprezintă cel mai cald an la nivel mondial. Nici România nu face excepție. Nu excludem ca și 2023 să înregistreze noi recorduri, după cea mai caldă iarnă din istoria măsurătorilor meteorologice. În luna ianuarie - care ar trebui să rămână cea mai rece lună a iernii, am înregistrat un record termic absolut” a spus directorul ANM.
Pe termen scurt, săptămâna care urmează ”va fi caracterizată de o vreme mai caldă, mai ales în mijlocul săptămânii când este posibil să consemnăm valori apropiate de 30 de grade, dar, în același timp, vorbim și despre fenomene de instabilitate atmosferică, caracterizate prin averse torențiale, intensificări ale vântului și condiții de grindină”.
Citește și:
Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe alerte de Cod Galben de fenomene severe imediate.
A fost emis Cod Galben de descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse care local vor acumula 15…20 l/mp, intensificări ale vântului, valabil până la 14:30, pentru județele:
Braşov: Făgăraș, Victoria, Rupea, Hoghiz, Dumbrăvița, Șinca, Recea, Mândra, Voila, Jibert, Șercaia, Comana, Hârseni, Viștea, Ucea, Părău, Ungra, Șoarș, Lisa, Cincu, Beclean, Șinca Nouă, Sâmbăta de Sus, Drăguș, Ticușu.
Mureş: Sighișoara, Albești, Daneș, Apold... Citește aici mai mult
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News