Urmează noi atacuri în Fâșia Gaza? Ce i-a cerut Macron lui Netanyahu

Foto: Agerpres via Reuters
Foto: Agerpres via Reuters

Președintele france Emmnauel Macron i-a făcut o solicitare premierului israelian Benjamin Netanyahu, prin telefon.

Președintele francez Emmanuel Macron i-a solicitat premierului israelian Benjamin Netanyahu, într-o convorbire telefonică, să evite inițierea unei "noi operațiuni" în apropiere de Khan Younis și Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, informează Agerpres. "Și-a exprimat opoziţia faţă de orice nouă operaţiune israeliană în apropiere de Khan Younis şi Rafah, care nu ar face decât să agraveze un bilanţ uman şi o situaţie umanitară deja catastrofală", a indicat Elysée într-un comunicat.

Președintele francez a subliniat, de asemenea, "necesitatea imperativă de a evita un conflict" între Israel și mișcarea islamistă Hezbollah din Liban. "El şi-a reiterat îngrijorarea extremă cu privire la creşterea tensiunilor dintre Hezbollah şi Israel de-a lungul Liniei Albastre şi a subliniat necesitatea absolută de a preveni o conflagraţie care ar dăuna atât intereselor Libanului, cât şi celor ale Israelului şi ar constitui o evoluţie deosebit de periculoasă pentru stabilitatea regională", se arată în comunicat.

Represalii pentru moartea unui civil

Marți, mișcarea islamistă libaneză Hezbollah a anunțat că a lansat zeci de rachete în nordul Israelului, ca reacție la moartea unui civil într-un atac aerian israelian asupra unui sat de la frontieră, în sudul Libanului. De la începutul conflictului din 7 octombrie între Israel și Hamas în Fâșia Gaza, confruntările între Hezbollah, susținut de Iran și pro-Hamas, și armata israeliană au avut loc zilnic la frontiera cu Libanul, escaladând în ultima perioadă.

Peste opt luni de violențe între Hezbollah și armata israeliană au provocat cel puțin 493 de morți în Liban, majoritatea combatanți Hezbollah și 95 de civili, conform unui bilanț al AFP. Pe partea israeliană, cel puțin 15 soldați și 11 civili au fost uciși, potrivit autorităților israeliene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel