Urși observați în apropierea Castelului de Lut din Porumbacu de Sus: Autoritățile emit mesaj RO-ALERT

Foto: Unspalsh
Foto: Unspalsh

Sâmbătă seara, doi urși au fost văzuți în localitatea Porumbacu de Sus, în zona turistică a Castelului de Lut, alertând autoritățile locale și locuitorii din împrejurimi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, Andreea Ștefan, a confirmat incidentul și a anunțat că a fost trimis un echipaj SMURD pentru a asigura măsurile necesare de protecție.

„Prezența a doi urși pe raza localității Porumbacu de Sus, în zona Castelului de Lut, a fost semnalată printr-un apel la numărul unic de urgență 112. La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD pentru a asigura măsurile din competențele ISU Sibiu”, a declarat Andreea Ștefan.

Pentru a avertiza populația despre prezența periculoasă a animalelor în localitate, autoritățile au emis un mesaj RO-ALERT destinat locuitorilor din Porumbacu de Sus, sfătuindu-i să evite deplasările în zonă și să rămână vigilenți.

Jandarmii intervin frecvent în Harghita pentru alungarea urșilor

Situația din Porumbacu de Sus nu este un caz izolat. În județul Harghita, jandarmii au fost solicitați de 14 ori în ultima săptămână pentru a alunga urșii care au fost semnalați în diferite localități, inclusiv în municipiul Miercurea-Ciuc.

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Harghita, apelurile la 112 au raportat prezența urșilor în localitățile Bârzava, Leliceni, Lueta, Cristuru Secuiesc, Miercurea Ciuc, Dănești, Cetățuia, Gheorgheni și Bălan. În opt dintre aceste cazuri, jandarmii au intervenit efectiv, dar în restul situațiilor, urșii părăsiseră deja zona înainte de sosirea echipajelor.

De la începutul anului, dispeceratul IJJ Harghita a înregistrat 307 apeluri referitoare la prezența urșilor în apropierea zonelor locuite. În toate cazurile, a fost trimis la fața locului un echipaj de intervenție.

Autoritățile locale continuă să monitorizeze situația și să ia măsuri pentru a preveni incidentele între oameni și animale sălbatice, recomandând locuitorilor să evite contactul direct cu urșii și să raporteze imediat orice prezență suspectă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel